ABD Senatörü, Oculus Rift’e açık mektup gönderdi; şirketin politikalarını eleştirdi

ABD Senatörü Al Franken, Oculus Rift'e yolladığı mektupla şirketin politikalarını açıkça eleştirdi ve sorularına yanıt verilmesini talep etti.

Amerika Birleşik Devletleri Senatörlerinden Al Franken, Oculus Rift‘e açık bir mektup göndererek, şirketin kullanıcı gizliliği ve veri toplama politikalarını eleştirdi.

Oculus firmasının CEO’su Brendan Iribe‘a yönelik kaleme aldığı ve kamuoyuna açıklanan yazıda, sanal gerçeklik teknolojisi üreten Oculus şirketinin kullanıcı gizliliği ve veri toplama konusundaki politikalarına yönelik bazı değerlendirmeler yer alıyor.

Al Franken’in Iribe’a yönelttiği sorular arasında “Oculus şirketi neden kullanıcıların bu bilgilerine ihtiyaç duyuyor ve bunlarla ne yapmayı amaçlıyor?” gibi ifadeler bulunuyor.

Senatör, bu mektubuna kısa süre içerisinde cevap verilmesini de talep ederek 13 Mayıs tarihine kadar yanıt beklediğini iletti. Ayrıca Oculus firması, kendi taraflarına böyle bir mektup ulaştığını onayladı.

Al Franken, bu yılın başlarında da Google’a gönderdiği mektupla gündeme gelmiş ve Google’ın okul çağındaki çocuklar hakkında topladığı verilerle ne yapmayı planladığını sormuştu.

Şimdi, Oculus tarafından gelecek yanıt bekleniyor.

Önceki İçerikGears of War 4 için yeni video yayınlandı
Sonraki İçerikTitanfall 2 ilk fragmanıyla birlikte resmen ortaya çıktı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz