Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm Trilogy inceleme (Nintendo Switch)

Japon çizgiromanları (manga) arasında en başarılı serilerden biri olan Naruto‘nun video oyunları 10 seneyi geçkin bir süredir konsollarımıza teşrif etmekte. 2003’den bu yana Naruto oyunlarının yapımcılığını üstlenen CyberConnect 2‘in ilk geliştiridiği oyunlar dürüst olmak gerekirse iyi görsellere sahip olmalarına rağmen tamamen kontrolcünüzdeki tuşlara abanmaktan öte gitmeyen, zayıf oyunlardı. Firmanın oynanış mekaniklerine de el atıp seriyi daha oturaklı hale getirmeleri ise sadece 7 oyun sürdü (!). Neyse ki bundan sonrası, yani sonuna Ultimate Ninja Storm takısı alarak gelen oyunlar gayet keyifli ve hikayeyi aktarmakta çok başarılı yapımlar oldu. Özellikle PlayStation 3’te anime hayranlarının saatlerce oynadığı bu oyunlar şimdi de Nintendo Switch için gelmiş durumda. Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm Trilogy inceleme yazımızda Ultimate Ninja Storm serisinin 3 oyunundan meydana getirilen koleksiyonu inceliyoruz.

From zero to hero…

Naruto geneli ile ninjaların hüküm sürdüğü fantastik bir dünyada geçen dövüş temalı bir manga. Animasyon (anime) serisi de yıllardır geniş bir kitle tarafından izlenmekte. Öyküye adını veren kahramanımız Naruto’nun gelmiş geçmiş en büyük ninja olma yolundaki maceralarını video oyun formatına dönüştürmek isteyen CyberConnect 2, cel shade görseller ile zaman zaman animeden bile başarılı sayılabilecek sahne planları eşliğinde bize hemen hemen TV serisinde gördüşümüz tüm hikayeyi sunmuş durumda. Ne aşırı derin, ne de çok yüzeysel denebilecek, tadında oynanış mekanikleri ile Ultimate Storm serisi öykünün en önemli 3 kısmını işlemişti. Kabaca bahsetmek istersek;

Naruto Ultimate Ninja Storm:

Naruto’nun Orochimaru ile olan mücadelesi, Sasuke’nin köylerinden ayrılışı ve onu engellemek için giriştikleri unutulmaz dövüşü işlemekte. Oyun tamamı modellenmiş Konoha köyü, serbest dolaşım ve görev alma sistemi gibi özellikleri ile öne çıkıyordu.

Naruto Ultimate Ninja Storm 2:

Animenin Shippuden serisi ile denk başlayan, Naruto’nun ustası Jiraiya ile eğitim için ortadan kaybolmasından birkaç sene sonra Konoha’ya geri dönüşleri ile başlayan oyunun odağında Akatsuki örgütü ve Pain Saga bulunmakta. Oyun özellikle öykü anlatımı ve dövüşlerdeki interaktif ara sahneleri ile akıllarda yer edinmişti.

Naruto Ultimate Ninja Storm 3:

Naruto’nun gizemli geçmişi, babası ve annesi gibi detayların yanısıra efsanevi ninja Uchiha Madara’nın geri dönüşü ile patlak veren ninja savaşını da işliyor.

Genel Mekanikler

Ultimate Ninja Storm serisi temelde keşif ve dövüş sekansları üzerine kurulu. Serbest dolaşabildiğiniz keşif kısımlarında öyküdeki karakterlerle iletişime geçiyor, görevler alarak senaryoyu devam ettirebiliyoruz. Oyunun asıl kısmını oluşturan dövüşlerde ise karakterimizi üç boyutlu bir alan üzerinde istediğimiz yöne hareket ettirebiliyoruz. Bu kısımlarda A tuşu ile temel saldırımızı yaparken B ile zıplayabiliyor, dövüş alanında salınabiliyor veya tuşa peşpeşe iki kere basarak rakibe doğru hızla yaklaşabiliyoruz. Y tuşu çakramızı aktif etmemizi sağlıyor; tuşa her bastığımızda bir seviyesini aktif ettiğimiz çakra modunda A tuşuna basarak birinci ve ikinci seviye özel vuruşlar yapabiliyoruz. Seçtiğiniz karakter ve sağlık durumunuza bağlı olarak Y tuşuna basılı tutup özel bir forma dönüşebiliyorsunuz (örneğin Naruto – Nine Tails modu). X tuşu ile “ninja yıldızı” olarak da bilinen kunailerimizi fırlatıyoruz. R ve L tuşları üçe üç dövüşlerde yardımcı karakterleri dövüş alanına sokuyor ve son olarak ZR ve ZL tuşları ile saldırılara karşı korunabiliyoruz, eğer saldırı alırken son anda basarsanız da sınırlı kullanım hakkı olan kawarimi tekniği ile saldırıları savuşturuyorsunuz.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Trilogy size CyberConnect 2’nin en iyi hikaye temalı Naruto oyunlarını birarada sunuyor ve hem nostalji yapmak isteyen, hem de eski oyunlara yetişememiş yeni nesil oyuncuların beğenisi kazanmayı hedefliyor. Batıda fiziksel sürümü bulunmayan oyunu eshop üzerinden ister tek tek, isterseniz de koleksiyon halinde alabilirsiniz. üç oyun toplamda 17.6 GB yer tuttuğunu da not düşelim.

Teknik Mevzular

Koleksiyon içinde yer alan üç oyun geneliyle ps4 ve xboxone portlarıyla ile denk bir performans sergiliyor, ancak çözünürlük konusunda biraz geride olarak. Ultimate Ninja Storm Collection cihazınız dock modunda (TV’ye bağlı iken) çalıştığında 900p çözünürlük sunarken, handheld modunda (elde) 540p çözünürlük veriyor. Cel shade grafiklere sahip bir oyunu çok baltalayan bir unsur olmasa da görüntüde biraz bulanıklık oluşması kaçınılmaz oluyor. Genellikle handheld modda oynayan biri olarak en azından 720p çözünürlük görmeyi dilerdim.

Yükleme sürelerinde ise özellikle ps3’te beklediğim zamanı iyi hatırladığım için rahatlıkla biraz gelişme olduğunu söyleyebilirim. Tabii kullandığınız SD kartın okuma hızı yükleme sürenizi biraz etkileyebilir. Frame rate konusunda ise gerek handheld herekse dock modunda rahatsız edecek bir dalgalanma gözlemlemedim.

Anime temalı dövüş oyunlarını ve özellikle hikaye modlarını seviyorsanız, animesini aratmayacak kalitede görsellere ve sinematiklere sahip olan Ultimate Ninja Storm serisini keyifle oynayacağınızdan eminim. Avrupa eshop fiyatı 49 euro olan oyun, aşağı yukarı bir AAA oyun fiyatına size üç adet oyun sunuyor. Her oyunun sadece hikaye modunu tamamlamanız ortalama 13 saat sürüyor, üç oyunu ekstraları ile birlikte tamamlamaya çalışırsanız 40-50 saat arası bir oynanış süresi sizi bekliyor. Hikaye modlarını tüketip, açtığınız gizli karakterle birlikte ister yapay zekaya ister arkadaşlarınızla mücadele ederek süreyi belki 2 katına kadar çıkartabilirsiniz.

GENEL BAKIŞ
Görseller
8
Oynanış
8
Ses / Müzik
7
Hikaye / Sunum
8.5
Fiyat / İçerik
9
Önceki İçerikGod of War ilk satış rakamları ile rekor kırdı
Sonraki İçerikSteam yaz indirimleri 2018 ne zaman başlıyor?
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.
naruto-shippuden-ultimate-ninja-storm-trilogy-inceleme-nintendo-switchİyi bir ninja olursanız belki siz de bir gün hokage olabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz