Mushroom Wars 2 – Beta İncelemesi

Bundan dört sene önce sanırım, Planets Under Attack diye bir oyun çıkmıştı. Fazla bir kitleye ulaştığını söyleyemem ama ben tabii ki ailenizin bağımsız oyuncusu olarak bu oyunu da deneyim etmiştim. Oyun gezegenleri ele geçirme üstüne kurulmuştu. Birliklerinizi gezegenlere salıyor ve gezegenleri ele geçirmeye çalışıyordunuz. Gezegenleri özelleştirebiliyor ve buna göre oyun şeklinizi savunma ya da saldırı olarak değiştirebiliyordunuz. Şimdi bu oyunla ne alaka diyeceksiniz ama, Mushroom Wars bu konseptin mantar hali. Gezegen yerine mantarları koyun, birlikleri de “Toad” (Mario’nun mantar kafa arkadaşı.) yapın. Alın size Mushroom Wars 2.

mushroom-wars-2-beta-incelemesi1

Yediğimiz son mantar zehirliydi galiba.

Mushroom Wars’un ilk oyunu aslında mobil platformlarda boy göstermişti. Sonrasında da PC’ye gelmişti. İkinci oyun ise serinin devamı olarak karşımıza çıkıyor. Yapımcılar ilk oyuna ek olarak yeni görevler, eşli oyun sistemi ve daha canlı bir çoklu oyuncu deneyimi sunduklarını söylüyor. İlk oyunu oynamadığım için, ne kadarı doğru bilemeyeceğim.

Sürekli tekrar eden bir müzikle bizi karşılayan Mushroom Wars 2, ana ekranda çoklu oyunculu sistemini öne çıkaracak şekilde bir düzen tercih etmiş. Sol altta küresel bir konuşma paneli bulunuyor, solda yenilikleri gösteren bir ekran. MMORPG bir oyuna benzer şekilde kurgulanmış.

Oyuna ilk başta size “mantar kafa” üreten mantarlarla başlıyorsunuz. Ne kadar çok mantar kafa, o kadar çok güç. Haritadan haritaya değişmekle birlikte, ortada kimsesiz mantarlar bulunuyor ve bunları ilk kapan alıyor. Ayrıca kule mantarımız, belirli bir mesafedeki mantar kafaları öldürebiliyor ya da kışla mantarımızla mantar kafalarımızı daha güçlü hale getirebiliyoruz. Oyunda mantarları ele geçirmek basit bir matematiğe dayanıyor aslında. Eğer kışlanız yoksa, kimin mantar kafa sayısı daha fazlaysa o binayı ele geçiriyor. Kışla ise belirli katsayıda güç arttırıyor. Bir tanesi 1.25, iki tanesi 1.50 gibi.

mushroom-wars-2-beta-incelemesi2

Oyunda dört adet görev bulunuyor, ancak oyun beta sürecinde olduğu için bu görevler açık değil. Bundan dolayı deneyim etme fırsatı bulamadım. Beta daha çok çoklu oyuncu kısmını test etmek amacıyla dağıtılmış. Bir de öğrenme aşamasını tamamlayabiliyoruz tabii ki beta testinde. Öğrenme görevlerini tamamlayıp, çoklu oyunculu kısma derhal zıplıyoruz.

Rush B, don’t stop.

Oyunun en keyifli kısmının çoklu oyunculu tarafı olacağı aşikar. Yapay zeka bir yere kadar keyif veriyor sonuçta. Haliyle beta sürecinde olduğumuz için oynayabileceğimiz insan sayısı bayağı az, ancak yine de lobide pek fazla beklediğimi söyleyemeyeceğim. Genelde iki dakika içerisinde rakip bulunuyor.

Çoklu oyunculu kısımda da yapay zekaya karşı yaptığımız şeyden farklı bir şey yapmıyoruz. Sadece “gerçek” bir zekaya karşı oynadığımız için stratejimizi buna göre belirlememiz ve ani değişiklikler yapmamız gerekiyor. Ayrıca karakter seçip, karakterlerin özel güçlerini kullanabiliyoruz.

Mushroom Wars’ın bir sıkıntısı var ki, mobil platformlar için yapıldığı kendini çok belli ediyor. Yaptığınız fare hareketleri bile aslında parmaklarınızla ekran yaptığınız hareketlerin simüle edilmiş versiyonları. Bu durum maalesef oyunun hanesine eksi olarak yazılıyor, çünkü bilgisayarda oynamak isteyince mobildeki kadar rahat ve seri olamıyorsunuz. Sürekli bir yerlere tıklamanız gerekiyor ve size süre kaybettiriyor. Bunun yerine platform özelleştirmesini daha iyi yapması gerekirdi.

mushroom-wars-2-beta-incelemesi3

Daha beta amcası.

Muhsroom Wars 2, bir önceki oyun gibi aslında mobil için hazırlanmış ama diğer platformlara sanki ayıp olmasın diye çıkarılmış bir oyun. Mobilde eğlenebileceğiniz gibi, konsol ya da PC başında aynı eğlenceyi yaşayacağınızı düşünmüyorum. Arayüzü özelleştirilseydi belki bir süre oyalardı, ama fazlası değil.

Beta notu: Oyunun beta versiyonu bilgisayarda yazılım olarak başarısız. Oyun sürekli çöktü ve zaman zaman sadece gri ekran gösterdi. Beta testi daha çok çoklu oyunculu kısma el atmak için hayata geçirilmiş ama acilen yazılım konusunda da geliştirmeler yapılmalı.

Önceki İçerikDeus Ex: Mankind Divided 2029 Yorumu
Sonraki İçerikYerli yapım No70: Eye of Basir, gamescom 2016’da yer alacak
Makine ve otomotiv mühendisi, aynı zamanda yılların oyuncusu. Arada kamyonculuk yaptığı iddia edilmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz