Microsoft’un Yakın Bir Zaman için Minecraft 2 Planı Yok!

“Sonsuza dek Minecraft 2’nin olmayacağı sözünü veremem fakat yakın bir gelecek için böyle bir planımız yok.”

Microsoft’un Minecraft’ı Mojang’tan almasının ardından, Minecraft 2’nin olacağı ihtimalleri konuşulurken, Microsoft cephesinden açıklama gecikmedi. Xbox’ın patronu Phil Spencer, ikinci bir oyun ile Minecraft’ı seri haline getirmeyi düşünmediklerini belirtirken, Mojang’tan da Minecraft 2’nin yakın bir zamanda olmayacağı açıklaması geldi.

IGN’e konuşan Mojang CEO’su,“Her şeyden önce, şu anda Minecraft 2 gibi bir projemiz yok. Ancak sonsuza dek Minecraft 2’nin olmayacağı sözünü veremem. Yine tekrarlıyorum, yakın bir gelecek için böyle bir planımız yok.”

Microsoft Game Studios genel müdürü  Matt Booty ise şunlar ekledi:

“Microsoft ‘asla’ şu ana kadar Minecraft 2 tartışmasına girmedi çünkü Minecraft hali hazırda sürekli güncellenen bir yapım. Oyun hakkındaki tek planımız sürekli yeni içeriklerle desteklemek ve oyunu her an hazır hale getirebilecek şekilde güncellemek.”

Eğer Mojang, elbet bir gün Microsoft’un kararı ile Minecraft 2’yi geliştirme çalışmalarına başlarsa bunu oyunun yaratıcısı Markus “Notch” Persson olmadan yapmak zorunda kalacak çünkü Mojang firması Microsoft’a satıldıktan sonra Persson şirketten ayrılmıştı.

 

Önceki İçerikRise of the Tomb Raider’ın Devam Oyunu Gelebilir mi?
Sonraki İçerikWoW’un Yeni Genişleme Paketi Legion gamescom 2015’de Duyuruldu!

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz