Microsoft, Windows 10’un oyun modunu doğruladı!

UWP ve Win32 oyunları destekleniyor.

Aralık ayının sonlarında, Microsoft‘un Windows 10 için ‘oyun modu’ planı olduğuna dair bazı iddialar ortaya atılmıştı. Microsoft, bu iddiaları resmi olarak doğruladı ve Windows 10’a gelmesi planlanan oyun modunu detaylandırdı.

Daha önceden de iddia edildiği gibi, bu modun amacı, Windows 10’da oyun oynarken aynı zamanda bilgisayarın performansını optimize ederek maksimum oyun performansı sağlamak.

Xbox platform mühendisliğinin başındaki isim Mike Ybarra, Xbox Wire’a konuştu ve yeni özelliğin amacını “Oyun Modu ile Windows 10 bilgisayarınızı optimize ederek oyun performansınızı artırmak.” şeklinde açıkladı ve açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Bu, Windows için büyük bir güncelleme; Insider üyelerinin yeni özelliği test etmelerini dört gözle bekliyoruz. Oyun Modu’nun ne olduğuna ve nasıl çalıştığına dair açıklayacak çok fazla şey mevcut. Bu yüzden beklemede kalın.” 

Oyun Modu, Gears of War 4 gibi sadece Windows Mağazası’ndaki oyunlarla sınırlı olmayacak.

Ybarra, Twitter üzerinden açıklamalarına devam etti ve Windows 10 Oyun Modu özelliğinin desteklediği oyunları duyurdu. Buna göre, Microsoft’un en yeni işletim sistemi Windows 10’un oyun modu, Win32 ve UWP (Evrensel Windows Platformu) oyunlarını destekleyecek. Aralık ayındaki söylentilerde, yeni özelliğin sadece Windows Mağazası’ndaki oyunlarla sınırlı kalabileceği öne sürülmüştü.

Windows Insider üyeleri, Windows 10 Oyun Modu özelliğini çok yakın bir zamanda test etmeye başlayacaklar. Ayrıca Mike Ybarra, oyun modunun nasıl çalıştığını “çok yakında” açıklayacaklarını da belirtti.

Oyun Modu özelliğini de barındıran Windows 10 Creators güncellemesinin bu ilkbaharda yayınlanması planlanıyor. 

Önceki İçerikNintendo Switch’in arayüzü sızdırıldı
Sonraki İçerikNintendo Switch için onaylanan tüm oyunlar!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz