LocoRoco Remastered Inceleme

LocoRoco remastered inceleme Başlat Tuşu’nda karşınızda.

Renkli ve tatliş şeyleri seviyorum. Giysilerim, eşyalarım, aksesuarlarım vs. genelde hep renkli olur. LocoRoco’yu ilk gördüğümde çok sevme nedenim de tamamen bu. Yuvarlanan, renkli minik (ya da sonradan gayet büyük) “şeyler”, müzikler, seslendirmeler… Tam anlamıyla beni hedefleyen bir oyundu. Şimdi ise bu sevimli arkadaşlar 4K destekli falan olmuş, teknolojiye ayak uydurmuş. Hoş geldiniz tekrar ya tatlişler :))))) Buyrun LocoRoco Remastered inceleme yapmaya başlayalım.

Yerim seni şapşik.

LocoRoco öncelerden çıkmış bir platform oyunu. Oyunun mekaniklerini nasıl anlatsam acaba tam olarak bilemiyorum ama şöyle anlatmaya çalışayım: Siz yuvarlak bir “şeyi” kontrol ediyorsunuz. Yer aldığınız dünyayı sağa ya da sola döndürerek hareket ediyorsunuz. Tabii ki zıplayadabiliyorsunuz. Bu hareketlerle de kendi hemcinslerinizi “yiyip” bir araya geliyor ve olabildiğince çok hemcinsinizi son noktaya taşımaya çalışıyorsunuz.

Şimdi bunu böyle anlattım ama burada 1000 kelime oyunu anlatmamdansa siz en iyisi alttaki videoyu izleyin, daha iyi.

LocoRoco işte böyle izlediğiniz gibi tatliş, sevimli, şapşirik bir oyun.

Sen gel bizim çocuğumuz ol.

LocoRoco Remastered, adından da anlaşılacağı üzere PS4 ve PS4 Pro’ya yenilenmiş olarak geliyor. Bu da daha iyi bir görsellik anlamına geliyor. Böyle bir oyunun çok büyük görsel başarım istemediği aşikar tabii ki, Pro desteği de ne ola diyebilirsiniz ancak oyunun 4K çözünürlüklü bir büyük ekranda harika gözüktüğünü belirtmek isterim. Yuvarlak şeylerle haşır neşir olduğumuzdan dolayı, gördüğünüz keskinlik gözlerinize bayram ettiriyor. Ayrıca ekranınızın renk başarımı da iyiyse demeyin keyfinize.

Oyunda tabii ki bir hikayemiz bulunuyor. Bu hikaye Angry Birds’in hikayesinden öte bir noktaya gitmiyor pek. (Angry Birds daha sonra çıktı biliyorum ama aramıza yeni katılan oyuncular için bu benzetmeyi yaptım.) Zaten hikayeyi de pek öyle hevesle takip edeceğinizi düşünmüyorum.

LocoRoco Remastered inceleme

Kontrolleri de çok basit, tüm işimizi iki tuş ile halledebiliyoruz. L1 ile dünyamızı sola, R1 ile de sağa yatırıyoruz ve hareketi sağlıyoruz. İki tuşa aynı anda basarak ise zıplıyoruz.

Hanimiş zıplar mıymış

LocoRoco’da sadece hoplayıp zıplayıp seviye atlamıyoruz tabii ki. Platform seviyeleri dışında kendinize göre tasarlayabileceğiniz ev, zamana karşı yarış gibi alt modlar ve mini oyunlar bulunuyor.

Platform seviyelerimizde birçok gizli içerik bulunuyor. Hiç tahmin etmediğiniz yerlerden geçmeye çalışmak önemli. Çünkü beklemediğiniz bir açıklıktan geçip bambaşka yerlere gelebiliyorsunuz. Tabii ki bu noktalar ödül dolu oluyor. Ancak bazı özel kısımlara sadece dümdüz gitmek yetmiyor, çünkü bazı durumlarda sizden belirli materyaller toplamanız isteniyor.

Bir üst kısımda oyunun zorlayıcılığına hafif değinmiştim. Bu konuyu daha da irdelemem gerekiyor, çünkü oyun cidden basit değil. Özellikle gizli yerlere ulaşmak bazen saç olmayan kafamdaki saçları tekrar çıkartıp dökebiliyor. Bir de çok büyüdüğümüz zaman dikenlerden kaçmak da çok zor oluyor. Hem tüm arkadaşlarımı toplayım, hem de gizli yerlere ulaşayım dediğiniz an bir Dark Souls havası odanızda esebilir. Sevgilinizi, eşinizi, çocuğunuzu yanınıza alıp “Biraz dünyamız neşelensin.” diye oynamaya başladığınız oyun bir çileye dönüşebilir.

LocoRoco bazılarına çocuk oyunu gibi gelecek şimdi, benim de kafamın tasını attıracak… Burada bir platform oyunundan söz ettiğimizi unutmayalım ve platform ögeleri de gayet zorlayıcı. Her istediğiniz “şatanak” diye yapamıyorsunuz. Oyunun görsel çizgisinden ötürü bu etiketi yapıştaracak bazı insanlar olduğundan bunu söylemeden de geçemedim, diğer tatliş okuyucularımız kusura bakmasın.

Biraz kalorisi fazla ama olsun.

LocoRoco Remastered için çok fazla olumsuz söyleyebileceğim bir şey yok aslında. Tek tük görsellerin iç içe geçmesi gibi yazılımsal hatalar var.

Belki içerik olarak biraz eleştirebilirim. Eğer amacınız sadece seviyeleri tamamlamak ise LocoRoco Remastered size fazla oyun süresi sunmayacaktır. Remastered için daha fazla içerik üretilip eklenebilirdi bence. Bu haliyle aslında biraz mücadeleciyseniz yeterli diyebilirim ama fazla içeriğe de hayır demezdik değil mi?

Fark ettiyseniz bu kısmı çok zorlanarak yazıyorum çünkü yanakları sıkılasıca oyun zaten çoğunlukla türü sevenlere hitap ediyor ve işini de gayet iyi yapıyor.

Ya bu arada müzikler <3

Evde besleyebilir miyiz acaba?

LocoRoco Remastered, eskisine göre üstüne fazla bir şey katılmasa da, teknolojiye ayak uydurmasıyla çok daha tatlı olmuş. Söylediğim gibi, büyük ekranlı bir 4K televizyonunuz varsa gözünüz gönlünüz açılıyor. Hatta ekran koruyucu olarak falan kullanabilirsiniz, gördükçe yüzünüze bir tebessüm gelir.

Platform severlere oyunu zaten öneriyorum. Eşiyle, sevgilisiyle ya da çocuğuyla; biriyle oyun oynayarak vakit geçirmek isteyenlerin de göz atmasını tavsiye ederim. Her ne kadar eşli oyun üzerine kurulmuş bir oyun olmasa da, izlemek de keyifli olacaktır.

LocoRoco®_20170414135955

Oyunun fiyatı ise 44.99 Türk lirası. Satın almak için ise buraya tıklayarak PS Store’u ziyaret edebilirsiniz.

GENEL BAKIŞ
Görseller
8
Ses
7
Tatlılık
10
Hikaye
6
Eğlence
8
Önceki İçerikWipeout Omega Collection İncelemesi
Sonraki İçerikRime – PC İnceleme
Makine ve otomotiv mühendisi, aynı zamanda yılların oyuncusu. Arada kamyonculuk yaptığı iddia edilmektedir.
locoroco-remastered-incelemeSenin baban şekerci mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz