The Last Of Us Mı, Yoksa The Lost Of Us Mı?

Yazımızı okuduktan sonra bahsettiğimiz konuyu eminim ki daha iyi anlayacaksınız. Gün geçmiyor ki oyunlara yeni bir mod çıkmasın ve gün geçmiyor ki bu modlar oyunun konusunu değiştirmesin. Bilindiği üzere The Last Of Us, aksiyon-macera ve korku-gerilim ikililerini barındıran üçüncü şahıs bir sağkalım oyunu; başka bir deyişle third-person survival horror.
Bize bu soruyu sorduran durumun sebebine gelecek olursak; konumuz Freako adında bir Youtube kullanıcısına dayanıyor. Freake vaktini The Last Of Us ile geçirerek üzerinde yaptığı oynamalarla biliniyor. Yaptığı değişiklikler ise Joel’e Elie’den bir t-shirt giydiren ve karakterleri silen bir mod. İşte tam bu noktada ortaya çıkan sonuçlar bütünüyle ürkütücü bir hâl alıyor: TLOU içerisinde, Beyond Two Souls’dan anımsatmalar belirmeye başlıyor. Yani oyunumuz;

gibi bir sahne kazanıyor. Bu durum, oyunun başlangıç sahnesinde, Sarah’nın görünmeyen babası ve amcasıyla oynarken yeteri kadar garip duruyor, ama beraberinde ufak bir ayrıntı var. Freako burada bir şey keşfediyor. Hikayenin devamında aile, arabaya binip ilerlemesi gerektiğinde oyun işlevleri devam etmiyor.. Kaldığımız noktayı (Checkpoint) tekrar yükleyip devam ettikten sonra ise Sarah, yalnızca evin dışında başıboş bir şekilde gezebiliyor. Şehirde meydana gelmiş metafiziksel bir saldırıdan sonra kaybettiklerinin korkusuyla, ne yapacağını şaşırmış bir kızın hikayesine dönüyor The Last Of Us.
İşte tam bu durumda oyun The Last Of Us mı, yoksa The Lost Of Us mı? Bu cevabı ise tamamen sizin düşüncenize bırakıyoruz.
[youtube link=”http://www.youtube.com/watch?v=MJOQWjwKGI0″ width=”590″ height=”315″]

 

Önceki İçerikSteam artık Türk Lirası ile fiyatlandırıldı
Sonraki İçerikShadow Of Mordor’dan Ücretsiz DLC Power Of Shadow

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz