IWCI şampiyonu Beşiktaş, kural ihlali mi yaptı? [GÜNCEL]

25 Nisan Cumartesi günü gerçekleşen IWCI finalini kazanan Beşiktaş e-Spor Takımı, kural ihlali yapmış olabilir mi?

GÜNCELLEME-2: Konuyla ilgili Reddit’ten açıklama yayımlayan Riot’ın lig operasyonları başkanı Nick Allen, durumun incelendiğini ve BJK’a herhangi bir yaptırımda bulunulmayacağını, cep telefonlarını kontrol etmeyerek Riot’ın bir hata yaptığını belirtti. Allen ayrıca dünya çapında bu kuralların daha sıkı işleyip standart hale getirilmesi için de çalışacaklarını söyledi.

GÜNCELLEME: Konuyla ilgili Beşiktaş oyuncusu Muhammed “Theokoles” Işık, Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“Her maçtan önce kurallar gereği telefonları hakeme veriyoruz. Maç sırasında telefonu kullanmayalım diye.”

 

 

Normal haber metni: eSpor GG‘nin haberine göre, Riot Games’in profesyonel maçlar kuralları gereğince, maç sırasında oyuncuların herhangi bir iletişim cihazı taşımıyor olmaları gerekiyor. Dün oynanan final karşılaşmasında, Beşiktaş takım oyuncularının 4. maça kadar telefonları ellerinde tuttuğu söyleniyor. 3. ve 4. maçlar arasında ise telefonların ellerinden alındığına dair bazı görüntüler yayınlandı.

Bu fotoğrafta, Riot Games görevlilerinin Beşiktaş takımının destek oyuncusu Dumbeldoge’nin elinden telefonunu aldığı net bir şekilde görünüyor. Fakat, oyuncuların maç sırasında telefonları kullanıp kullanmadığı bilinmediği için bu durum bir iddia niteliği taşıyor.

INTZ takımı ise konuyla ilgili ilk başta bir bilgileri olmadığını ve kaybetmelerinin farklı sebepler yüzünden olduğunu Facebook sayfalarından söylediler. Daha sonra ise konuyla ilgili çok fazla mesaj aldıkları için durumu Riot Games yetkililerine bildirdiklerini ve onlardan bir cevap beklediklerini yazdılar.

İşte o fotoğraf:

 

Önceki İçerikCall of Duty: Black Ops 3 İçin Yeni Ayrıntılar ve Bir Fragman Geldi
Sonraki İçerikFinal Fantasy XIV Dövüş Oyunu Olursa!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz