Indivisible – Ön İnceleme

Skullgirls’ün yapımcılarının hazırlamakta olduğu yeni RPG oyunu Indivisible’ın prototip versiyonuna göz atıyoruz!

Ajna
2012’de Skullgirls adlı dövüş oyunlarıyla oldukça ses getiren stüdyo Lab Zero Games, artık 2D dövüş oyunlarının oldukça azaldığı bir dönemde oldukça özenle hazırlanmış görselleri ve animasyonları bulunan oyunları ile Capcom, SNK gibi dövüş oyunları konusunda köklü geçmişi olan firmaların bile yapamadığı bir şeye imza atmışlardı. ( 2013 Guinness Dünya Rekorları Oyuncu Edisyonu’nda “karakter başına en çok düşen animasyon sayısı” rekoru ile yer aldılar (ilk 8 karakter toplamda 11,515 frame, karakter başına ortalama 1,439 frame )

Ancak oyuncuların gözünde Skullgirls’ü önemli yapan apayrı bir durumdu. Zamanına damgasını vurmuş ancak devamı gelmeyen Darkstalkers’ın adeta ruhani devamı gibiydi Skullgirls. İyi ayarlanmış dövüş mekanikleri, karakterler arasındaki denge, çılgın kombolar ve başarılı online ile (GGPO destekli) yeni nesil oyunlarda pek aradığını bulamayan sıkı dövüş oyunu fanatikleri kendilerini evinde hissetti.

Indie bir firma olan Lab Zero bağış kampanyalarından topladıkları paralarla vaad ettiklerinden fazlasını oyunculara sunarak Skullgirls (arada yenilenen sürümü ile Skullgirls: Encore) projelerini başarıyla sonlandırdılar. Geçtiğimiz Temmuz ayında ise bu kez RPG türünde olan yeni oyunları Indivisible’ı kısa bir video eşliğinde duyurdular:

Sıradaki oyunlarını indegogo üzerinden toplayacakları bağış ile geliştireceğini duyuran firma, hayranlarına oynanabilir bir prototip sözü de vererek bir süre sessizliğe gömüldü; Ekim ayında ise söz verdikleri gibi indegogo’da açtıkları bağış sayfası üzerinden proje detaylarını ve oynanabilir prototipi oyunseverlerin beğenisine sundular.

Projenin RPG oyunu olacağı şüphesiz bir çok oyuncuda heyecan yaratmıştı. Ancak oyunun gerek videoda gerekse prototipte rahatça gözlemlenebildiği üzere oyunun PSX’ın efsanevi oyunu Valkyrie Profile ile gösterdiği benzerlikle daha da büyük bir heyecana yol açtı. Köklü bir oyun stüdyosu olan Enix’in Square ile birleşmeden önce piyasaya çıkardığı son oyunu Valkyrie Profile, hikayesi iskandinav mitolojisi üzerine kurulu bir action-RPG idi. Lenneth isimli bir valkürü yönettiğimiz oyunda, onurlu şekilde ölen savaşçıları (Einherjar) Ragnarok (iskandinav mitolojisinin kıyamet günü) geldiğinde Odin’in yanında savaşmak üzere bir araya getiriyor ve kendimizi tüm karakterleri özenle işlenmiş fantastik bir hikayenin içinde buluyorduk. Dönemine ilginç savaş kontrolleri ile damgasını vuran Valkyrie Profile’da her karakteri gamepadimizin bir tuşu ile yöneterek oldukça akıcı ve heyecanlı savaş sahneleri yaşıyorduk. Platformvari bölüm tasarımlarına sahip olan oyun, bu yönüyle de rakipleri arasından sıyrılabiliyordu. Aradan geçen 6 yıl ve Enix ile Square’in yollarını birleştirmesinden sonra devam oyunu Valkyrie Profile 2: Silmeria oyunseverlerle buluştu. Oyun her ne kadar yüksek puanlar alsa da maalesef ilk oyunun hayranlarını pek tatmin etmeyi başaramadı ve seri böylece serüvenini tamamladı.

indivisible_02

PS4, XBOne, Windows, Mac ve Linux için geliştirilmekte olan Indivisible da Valkyrie Profile(VP)’daki gibi savaşçı ruhları ekibimize alabildiğimiz ve benzer şekilde her birine bir tuş ile saldırı / savunma komutu verebildiğimiz kontrollere sahip bir oyun. Kontrol ettiğimiz karakterler ve savaştığımız düşmanlar el çizimi sprite olarak sunulurken bölümler üç boyutlu olarak tasarlanmış. Prototipte hikaye sunumu olmasa da indegogo sayfasında aktartıldığı kadarıyla tam sürümde köyüne yapılan saldırı sonrasında ruhları içine çekebilme ve onların gücünden faydalanabilme özelliğini keşfeden Ajna’nın mücadelesini oynayacağız. Tıpkı VP’da olduğu gibi platformvari tasarlanmış olan İndivisible’da ilerleyebilmek için yeni yetenek ve ekipmanlarınızı etkili şekilde kullanmanız gerekmekte. Örneğin bulduğunuz bir balta ile duvarlara asılı kalabiliyor ya da sarmaşıkları kesebiliyorsunuz. Bunun dışında zıplama, duvarlardan sekme gibi yeteneklerimiz de oyunun başından itibaren mevcut. Konsept tasarımlardan anladığımız kadarıyla oyunun tam sürümünde çok daha fazla ekipman ve yeteneğimiz, haliyle bunları kullanarak açacağımız yollar ve gizler yer alacak:

indivisible_03

Etrafta gezinen düşmanlar ile etkileşime girdiğinizde (vurarak ya da dokunarak) savaş sahneleri devreye giriyor. Burada o an kontorlünüzde olan karakterlere zaman barları dolduktan sonra bir tuş ile saldırı ya da savunma komutu verebiliyor, üst köşedeki ibreyi doldurarak da özel vuruşlar yaptırabiliyorsunuz. Karakterleriniz güçlendikçe barları 2 ve 3’e bölünüyor, böylece tam bir turda aynı karakterler peşpeşe iki veya üç saldırı yapabiliyor, hatta karakterleri kombine ederek kombo saldırılar düzenleyebiliyorsunuz. VP’dan bu yana herhangi bir oyunda görmediğim ve özlemiş olduğum bu sistemin Indivisible’da kullanılmış olduğunu görmek sevinçten gözlerimi yaşarttı diyebilirim 🙂

indivisible_04

Bir zindan ve bir boss içeren prototip ile Lab Zero adeta RPG severlerin ağzına bir balmak bal çalıyor. 3D arkaplan tasarımları zaman zaman çok zayıf görünse de geneliyle prototipten oldukça etkilendiğimi belirtmeliyim. Bu arada oyunun müziklerini Romancing SaGa, Secret of Mana, Seiken Densetsu III, Soul Calibur V gibi oyunlarda çalışmış olan büyük usta Hiroki Kikuta‘nın yapmakta olduğunu da not düşelim.

3,500,000 $ bütçe belirlenen oyun için Lab Zero, yayıncı 505 Games‘ten 2,000,000 dolarlık bir yardım alacak. Kalan 1.5 milyonluk kısım ise hayranların bağışlarıyla toplanacak. Yazıyı kaleme aldığım saatlerde ekibin 430,000 dolar bağış toplandığını hesaba katarsak hedeflerine ulaşmaları çok süremeyecek.

Mac, Linux ve Windows kullanıcıları oyunun prototipini indirebilecekleri bağış sayfasına buradan ulaşabilir. RPG seven tüm oyunculara denemelerini şiddetle tavsiye ediyorum!

indivisible_05

Önceki İçerikFallout Ürünleri Satışa Çıkmaya Başladı
Sonraki İçerikElder Scrolls 6 2016’dan Sonra Yayınlanacak
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz