HypnoPi İnceleme

 

Geliştirici indimo
Platform Android, iOS
Tür Tek parmak
Mod Tek Oyunculu

 

Artık telefonlar hayatımızın çok önemli bir parçası. Bu girişi yapmak bile çok klişe aslında. Çoğu mobil oyuncunun sevdiği türlerden biri olan “tek dokunuş“, yani tek parmakla oynayabildiğiniz oyunlardan biri ise “İzmir” kökenli HypnoPi. Bakalım neymiş, ne değilmiş.

Oyunu ilk açtığınızda yatay şekilde bembeyaz bir ekranın ortasında “Başlat Tuşu” bizi karşılıyor. Bu arayüz pek hoşuma gitmemiş olsa da geliştirilmeye çok müsait. Neyse zaten menüde fazla bir zaman geçirmeyeceğiz.

Oyunun mekanikleri (aslında mekaniği, çoğul değil), bir çember etrafında dönen iki kareyi yakınlaştırmak ya da uzaklaştırmak. Tek yaptığınız bu. Gelen engelleri aşmaya çalışıyoruz. Herhangi bir tek parmak oyunundan farklı değil aslında.
screen640x640

Ancak oyun sizi sabit bir çemberde değil de “Hexagon” gibi kafanızı allak bullak edecek şekilde bir görsellik sunuyor. Diğer oyunlardan da bu şekilde ayrılıyor. Aslında tüm çemberlerde aynı engel olsa da, yarattığı görsellik sizi aynı şeyi yapıyor hissinden kurtarıyor. Engelleri aştıkça artık kafanız iyice karışıyor.

Oyun anlık can sıkıntılarını giderecek eğlenceyi vaat ediyor. Ancak şu haliyle bağımlısı edecek bir durumda değil. Özellikle arayüz geliştirmesiyle daha iyi noktalara gelebilir. Oyunu iOS ve Android platformlarında bedava olarak indirebilirsiniz.

Önceki İçerikFallout 4’ün geliştiricisi Bethesda’nın elinde 3 yeni oyun projesi var
Sonraki İçerikGrand Theft Auto Tarihi – Bölüm 2: Aslında bugün doğdum.
Makine ve otomotiv mühendisi, aynı zamanda yılların oyuncusu. Arada kamyonculuk yaptığı iddia edilmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz