Hideo Kojima ve Sony ortaklıklarını duyurdu

Konami'den ayrıldığını açıklayan Hideo Kojima, PlayStation'a özel oyun geliştirmek için Sony ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Konami ile olan işbirliğini resmi olarak sonlandırdığını açıklayan Metal Gear serisinin yapımcısı Hideo Kojima, Sony ile anlaştığını duyurdu.

Dün, 15 Aralık itibari ile Konami’den ayrıldığını açıklayan Hideo Kojima’nın Sony ile iletişime geçtiği ve PlayStation konsolları için oyun geliştirmek amacıyla yeni bir stüdyo kurma çalışmalarına başladığı belirtilmişti. Hatta Kojima’nın eski stüdyosu Kojima Productions‘daki ekip arkadaşlarını da yanına almak istediği bildirilmişti.

Bugün ise, Kojima’nın Sony ile anlaşmaya vardığı resmileşti. PlayStation YouTube kanalı üzerinden yayınlanan yeni video ile Sony Computer Entertainment’in Başkanı Andrew House‘un açıklamalarına yer verildi. House, “Oyun endüstrisinin en ünlü oyun geliştiricilerinden biriyle ortaklık anlaşmasına vardık” dedi.

 

Sony ile ortaklaşa çalışarak PlayStation konsolları için özel bir oyun geliştirecek olan Hideo Kojima, “yeni bir oyun için çalışmalara başlamak oldukça heyecan verici” açıklamasında bulundu.

Çarşamba günü Konami’den resmen ayrıldığını açıklayan Hideo Kojima’nın yeni stüdyosunun adı, Konami ile çalıştığı yıllardaki gibi Kojima Productions olacak. Metal Gear serisinin yaratıcısı Kojima’nın yeni oyunu hakkında henüz resmi bir açıklama yok ancak, gazeteci Geoff Keighley‘in Twitter üzerinden yayınladığı mesaja göre, “Hideo Kojima’nın sıradaki oyunu PlayStation’a özel olacak.”

Hideo Kojima en son oyunu olan Metal Gear Solid V: The Phantom Pain‘i bu yıl piyasaya sürmüştü. Phantom Pain, The Game Awards (Oyun Ödülleri) etkinliğinde “En İyi Skor/Müzik” ve “En İyi Aksiyon/Macera Oyunu” ödüllerini kazanmıştı.

Önceki İçerikLOL Üniversite Ligi 2016 Duyuruldu
Sonraki İçerikKonami’den ayrılan Kojima’nın PS4’e özel yeni oyunu PC’ye de gelecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz