Hearthstone: Rastakhan’s Rumble – İnceleme

Blizzard‘ın popüler kart oyunu Hearthstone’un en yeni expansion’ı Rastakhan’s Rumble 4 Aralık’ta çıkışını gerçekleştirdi. Warcraft evrenindeki Troll ırkını odağına alan bu yeni expansion yeni alternatif shaman kahramanı King Rastakhan‘ın yanısıra bizi Overkill adlı yeni mekanik ve solo modu Rumble Run ile tanıştırıyor.

135 yeni kart içeren Rastakhan’s Rumble genişletmesi ile birlikte 3 yeni kart tipi oyuna eklenmiş durumda: Özel bufflar ve bir turluk stealth özelliğine sahip Spirits, özellikle oyunun sonunda oldukça etkili hale gelebilen Loas ve her kahramana özel olan Champions.

Yeni ve Eğlenceli bir Mod: Rumble Run
9 efsanevi troll şampiyonunun amansız mücadelesine dahil olduğumuz Rumble Run’da kendimize çeşitli özelliklere sahip olan Shrine’lardan birini seçiyor ve sınırlı can ve kartla turnuvaya dalıyoruz. Kazandığımız her zafer kahramanımızı güçlendiriyor ve yeni kartlar destemize dahil oluyor. Daha önce çıkan tüm adventure modlarını oynamş biri olarak Rumble Run’ı oldukça keyifli ve roguelike yapısı ve ilginç boss savaşları ile başarım hissi açısından da kuvvetli bulduğumu söyleyebilirim.

Overkill Mekaniği:
Yeni expansion ile oyuna giren Overkill rakibinizin minionlarına canlarının üstü değerde zarar verdiğiniz zaman devreye giriyor. Overkill bonusları karttan karta farklılık gösteriyor, örneğin Hunter’ın bir büyüsü ile sahaya ekstra minion koyabiliyorken, silahını kuşanmış bir Warrior ile ekstra darbe sallayabiliyorsunuz. Özellikle agresif ve karşı kahramanın suratına suratına çalışmak yerine minionlarla uğraşmanın oyuncuyu ödüllendirdiği bu sistem daha önce denemediğiniz stratejilere başvurmanınızı sağlayacak. 

Eskiyen Kartlar
Oyuna aşina olanlar iyi bileceği üzere Hearthstone’da kartlar ikiye ayrılıyor: Standard ve Wild. Etkinliklerde kabul gören, ana kartlar ve güncel expansionları kapsayan Standard dengeli ve taze bir oynanış sunarken eskisiyle yenisiyle tüm kartları kapsayan Wild ise çılgın mücadeleler sunuyor. Wild kartları sadece craftlayarak elde edebiliyorsunuz, yani oyunda elde ettiğiniz paketlerin içinden çıkmıyor. Rastakhan Rumble’ın çıkışı ile birlikte eski expansion’lardan Mean Streets of Gadgetzan da Wild tarafına kaymış durumda. Böylelikle 2017’ye kadar çıkmış tüm expansion kartları güncelliğini yitirmiş durumda. Standard ve Wild oyuncuları ikiye bölmüş olan bir durum ve açıkçası. Yeni başlayan oyuncular için adil bir ayrım oluştururken oyunu çok sıkı takip edemeyen eski hayranların ise “İki el atayım da keyfime bakayım” diye oyuna girip özenle hazırlamış oldukları destelerin geçerliliğini yitirmiş olmalarını hüzünle farketmeleri gibi durumlara da yol açmıyor değil.

Yeni getirdiği mekanikler ve keyifli solo modu ile oyuna lezzet katmış olduğunu düşündüğüm Rastkahan’s Rumble eski oyuncular için yeniden dönüş şansı, yeni oyuncular için de eğlenceli bir başlangıç noktası olma niteliği taşıyor. Özellikle eski oyunculara şunu kabullenmesi lazım: Yeni kartlar için para harcamak istemiyorsanız şu kenarda tuttuğunuz kartlarınızı artık dustlamanın zamanı geldi de geçiyor… Meta yerinde durmuyor! 

Önceki İçerikThe Game Awards 2018: Yılın oyunu God of War oldu
Sonraki İçerikBook of Demons inceleme
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz