Half-Life 3’ün hikayesi ortaya çıktı!

Oyunun eski yazarı, Episode 3'ün giriş hikayesini yayımladı.

Half-Life | Valve

2016 yılında Valve’dan ayrılan Half-Life serisinin eski yazarı Marc Laidlaw, kendisine ait internet sitesinden yayımladığı bir notla Half-Life: Episode 3’ün muhtemel giriş hikayesini paylaştı.

“Epistle 3” başlıklı bir yazı kaleme alan serinin eski yazarı Laidlaw, Gordon Freeman’in uzun soluklu hikayesini “Gertrude Fremont” adlı bir kişi üzerinden anlattı.

Yazısına, “Yakınmalarınızı şimdiden duyabiliyorum.” şeklinde başlayan serinin yazarı, “Eğer mazeret kabul ediyorsanız, elimde oldukça fazla var. Bunlardan [mazeretlerimden] en büyüğü diğer boyutlarda oluşum nedeniyle size doğal yollarla ulaşamıyor olmamdı. Bu durum, on sekiz ay öncesine kadar geçerliydi.” diyerek 18 ay önce Valve’dan ayrılışına dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABER – Half-Life’a 18 yıl aradan sonra gelen güncelleme Half-Life 3’ün belirtisi olabilir mi?

Neredeyse 20 yıldır şirkette çalışan Marc Laidlaw, 18 ay önce Valve’dan ayrılışının ardından sessizliğini ilk kez bozduğunu belirterek yazısına devam ediyor. İşte serinin eski yazarı Laidlaw’un kaleme aldığı yazıda yer alan Half-Life: Episode 3’ün muhtemel giriş senaryosu:

****SPOILER****

“Eli Vance’in cenaze töreninden sonra, Gordon ve Alex, Borealis’i araştırırken Direniş üyeleri ile birlikte Antarctic’e gider. Gordon ve Alex’in uçakları bu yolda kaza yaparak düşer ancak daha sonra Direniş üyelerinin olduğu araştırma gemisine ulaşmayı başarırlar. Amaçları sadece Combine’ın Borealis etrafında muazzam bir üs oluşturduğunu keşfetmektir.

Gordon ve Alex, bilinci Combine tarafından dev bir canavara nakledilen Dr. Breen ile karşılaşır. Dr. Breen, bu gülünç halden kurtulmak için bu ikiliye yalvarır. İkili aynı zamanda Dr. Judith Mossman’ı Combine cezaevinden kurtararak Borealis’e binerler. Bu üçlü gemi ile uzay ve zamanda ilerleyerek yollarına devam ederken aynı zamanda Seven Hour (Yedi Saat) savaşına tanıklık edip diğer dünyalardan geçer.

Mossman ve Alex, Borealis ile ne yapılacağı üzerinde tartışırlar. Mossman, geminin Direniş’e teslim edilmesi gerektiğini düşünmektedir. Alex ise babası Eli’nin isteği üzerine geminin yok edilmesini amaçlar. Alex, Mossman’i öldürür ve Borealis’i de kendini imha moduna alarak Combine’in kalbini yok etmek ister.

Daha sonra G-Man ortaya çıkar. Alex, G-Man’i çocukluğundan tanır. Bu ikili bu gerçeği ve Gordon’ı arkalarında bırakarak devam eder. Borealis hedefine yaklaştıkça, Gordon Combine dünyasının bir Dyson küresi ile koruduğunu görür ve Alex’in girişiminin boşuna olduğunu fark eder. Son olarak, Vortigaunts ortaya çıkar ve Gordon’ı bir kez daha ölümden kurtararak onu Dünya’ya geri gönderir.”

Marc Laidlaw, yazısının sonlarında ise “Valve hala bu oyunu geliştirmek istiyor olabilir. Belki bir gün ayrıntılarıyla açıklar.” diyerek projenin güncel akıbetinden haberi olmadığını ifade etti.

Bu yılın başlarında Half-Life Epsiode 3 projesinin yapım aşamasına dair önemli bilgiler sızdırılmıştı. Bu bilgilere göre oyun defalarca geliştirilmeye çalışılsa da bir türlü somut bir yapım ortaya çıkamamıştı.

İLGİLİ HABER – BT ÖZEL: Half-Life 3’ün çıkışı imkansıza yakın!

Önceki İçerikTekken 7’nin İlk DLC Paketi ile Yeni Kostümler ve Bowling Modu Geliyor!
Sonraki İçerikSEGA’dan Peşpeşe Yakuza Duyuruları Geldi!

2 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz