God of War’da Kratos seçimler yapmak zorunda kalacak

Seride köklü değişimlere giden yeni God of War, oyunculara oldukça farklı deneyimler sunacak.

God of War | Santa Monica/Sony

Kratos, oğlu Atreus için babalık yaparak zorlu seçimlerde bulunacak.

Sony, E3 2016‘da yeni God of War oyununu duyurarak fuara damga vurmakla kalmadı aynı zamanda yeni oyunun serinin geçmiş oyunlarından çok farklı bir deneyim sunacağını göstermiş oldu.

Yeni God of War’da Kratos, Norse bölgesinde ve oğlu Atreus’a rehberlik ediyor. Oyunun yönetmeni Cory Barlog, Kratos’un oyun boyunca ebeveynlik yaparak genç Atreus’a yön vereceğini, bu bağlamda bazı zorlu seçimlerle karşılaşacağımızı açıkladı.

Oyun boyunca karşımıza çıkacak zorlu seçimler, doğrudan doğruya Kratos ve oğlu Atreus’un gidişatını önemli ölçüde etkileyecek. Yönetmen Barlog, oynanış açısından bu seçimlerin karakterlerin dış görünüş ve kıyafetlerinde farklılık yaratacağını, daha derin aşamalarda ise oyuncuların birer ebeveynmiş gibi hissetmelerini sağlayacağını söyledi.

God of War’da yer alacak olan bu zorlu seçimlerin bir örneğini ise E3 2016’da gösterilen oynanış demosunda gözlemleme fırsatı yakalamıştık. Demoda, Kratos oğlu Atreus’a bir hayvanı nasıl öldüreceği konusunda ders veriyordu.

Oyunun yönetmeni, PlayStation dergisinin 140. sayısına röportaj verdi. Yeni God of War’daki başta kamera yönetimi ve dövüş sistemi olmak üzere çeşitli köklü değişiklikler yapılmasının pek çok kişi tarafından eleştirildiğini ve herkesin oyuna şüphe duyarak yaklaştığını belirterek şunları söyledi:

“Ben bu yapıma inanıyorum ve eğer başarısız olursa kendimi uçurumdan aşağıya atacağım.”

Öte yandan, Sony Interactive Entertainment’ın pazarlama başkanı Asad Qizilbash, değişen dövüş sistemi savunarak yeni God of War’un serinin diğer yapımlarından daha vahşet dolu olduğunu söylemişti.

God of War, PlayStation 4’e özel olarak 2018’in başlarında çıkış yapacak.

Önceki İçerikTotal War: Warhammer 2 Sistem Gereksinimleri Duyuruldu
Sonraki İçerikCorvo ve Emily’e Elveda Deme Vakti mi Geldi ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz