Gabe Newell, işten kovduğu Dota 2 organizatörüne “G*t” dedi

Gabe Newell, Valve'ın birlikte çalıştığı Dota 2 organizatörünü "G*t herif" diyerek kovdu.

Valve şirketinin patronu Gabe Newell, Reddit üzerinden yayınladığı mesajla, Dota 2 Shanghai Major turnuvasının organizatörü James “2GD” Harding‘i turnuvanın ilk gününün ardından kovduğunu açıkladı.

Dev oyun platformu Steam‘in kurucusu ve Valve şirketinin patronu olan Gave Newell, şu sıralar çok sinirli. Öyle ki, ilk günü sona eren Dota 2 Shangai turnuvasının ardından, Reddit’te bir konu açarak, Dota 2’nin Şanghay’daki turnuvanın organizatörü olan James “2GD” Harding’i işten kovduğunu açıkladı ve Harding için “G*t herif” yorumunda bulundu.

Valve ile James Harding arasında geçmişte de bazı problemlerin yaşandığını belirten Newell, Valve kulislerinde ona tekrar şans verilmesi gerektiğinin ifade edilmesinin ardından Harding’i Şanghay’a davet ettiklerini ve bunun bir hatayla sonuçlandığını söyledi.

Söylemek istediklerini iki maddeyle özetleyen Gabe Newell’in açıklamasının tamamı şu şekilde:

“1. James ile geçmişte de benzer sorunlar yaşamıştık. Ancak Valve içerisinde ona bir şans daha verilmesi gerektiği kararı çıktı ve biz de onu Şanghay’a davet ettik. Ancak bu bir hataydı. James g*t herifin teki. Bir daha asla onunla çalışmayacağız.

2. Şanghay’daki turnuvada birlikte çalıştığımız organizatör şirketi ile yollarımızı ayırarak, orada çalışma yürüten kişileri kovuyoruz. Yeni bir organizatör ile yakın bir süre içerisinde anlaşmaya varacağız ve ana etkinlikten önce bunu halletmiş olacağız.”

PC Gamer‘ın bazı kaynaklardan aldığı bilgiye göre ise, bu olayın yaşanmasında James’in turnuvanın ilk günündeki tavırları etkili oldu. “Saygısızca” tutumlar sergileyen James Harding’in “özellikle bazı oyuncularla alay ettiği” belirtildi. Ayrıca, “kötü sözler kullanarak insanları rencide edici davranışlarda bulunduğu” öne sürüldü.

Gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğiz, takipte kalın!

Önceki İçerikÇok Az Kaldı – KMF Yakında Başlıyor!
Sonraki İçerikCall of Duty: Ghosts 2 çıkış tarihi ile beraber ortaya çıktı!

2 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz