Friday the 13th’in Oyunu Bağış Bekliyor

Korku sinemasının en çok bilinen ikonlarından biri haline gelen Jason Vorhees‘in yerini almak isteyenler için güzel bir sürpriz var. Onlarca film ve yeniden çeviriminden sonra Crystal Lake kampçılarının kabusunu anlatan Friday the 13th (13. Cuma) filminin kendi oyunu için düğmeye basıldı. Oyunda kullanacağımız karakter ise tabii ki (bilinenin aksine ilk olarak serinin ikinci filminde sahneye çıkan) Jason Vorhees olacak.

Bağımsız bir firma olan Gun Media tarafından geliştirilecek olan oyun için Kickstarter’da bir bağış sayfası açıldı. Hedefin 700.000 Dolar olduğu proje için şimdiden 441,944 dolar toplanmış durumda. Bağış miktarına göre çeşitli hediyelerin verileceği sayfada en düşük bağış miktarı ise 5 Dolar.

Third Person (Üçüncü kişinin bakış açısından) modunda oynanacak olan oyun, olayların yaşandığı kampta sağ kalan 7 kampçının Jason’a karşı mücadele edişini konu edinecek. Seri katil (slasher) filmlerinin altın çağını yeniden canlandırmayı hedeflediklerini belirten yapımcılar, oyunun 1 vs. 7 (1’e karşı 7) multiplayer moduna sahip olacağını da belirtmiş durumda. Jason olmak yerine kabustan kurtulma yolunu seçmek isteyenler ise kampçılardan birini oynama fırsatı da bulacak.

014c2524a397766152ba016940d15b74_original

Oynanacak olan her takım multiplayer oyunu için sonrasında eski korku fragmanları tadında bir oyun fragmanı oluşturulup oyuncuların izlemesi sağlanacak. Oyunu oynadıkça klasik serinin her bir filminden Jason modelleri ve farklı karakterlere sahip kampçılar da açılmış olacak.

Serinin pek çok filminde yer alan ve Jason’ın baş düşmanı sayılan Tommy Jarvis bu oyunda kamp rehberi olarak oyuncuların yardımına koşacak. Bir diğer sürpriz ise Kane Hodder‘ın tam 14 yıl sonra bu oyunun motion capture aşaması için yeniden Jason rolünde karşımıza çıkacak olması.

friday-the-13thin-oyunu-bagis-bekliyor

Yapımcılar projenin bağış miktarına göre bir ihtimal Single Player modunun da ekleneceğini ifade ediyor.  Eğer hayata geçirilebilirse filmlerdeki bazı klasik sahneleri bu sefer first person modunda oynama şansı olacak.

Durdurulması imkansız bu efsane katili oynamak ve bağış yapmak istiyorsanız halen vaktiniz var. Karar vermekte zorlananlara ise paylaşılan fragman bir fikir verdirebilir.

Fakat, bu hazırlanan oyun filmi konu olan ilk yapım olmayacak. Filme konu olan kamp en son 26 yıl önce, en kötü film oyunlarını yapmakla ünlü LJN firması tarafından NES için yapılan platform tarzı bir uyarlama oyunda karşımıza çıkmıştı.

friday-the-13thin-oyunu-bagis-bekliyor

Fakat oyun hiç de iyi değildi ve bu efsanevi hikaye ile uzaktan yakından alakası yoktu.

Jason ise yakın zamanda çıkan Mortal Kombat X oyununda seçilebilir dövüşçülerden biri olmuştu. Kendisini oradan oynayıp sevenlerin bağışa destek verecek kitle arasında yer alacağına şüphe yok.

friday-the-13thin-oyunu-bagis-bekliyor

Umarız bu proje amacına ulaşır ve yok edilemeyen bir katil olmanın ne anlama geldiğini anlama fırsatımız olur.

Önceki İçerikHalo 5’in Boyutu ve Güncellemesi Açıklandı
Sonraki İçerikEpic Games’in Yeni Projesi İçin İpuçları Yayınlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz