Fable Legends iptal edildi, geliştirici stüdyo kapatıldı

Microsoft, Lionhead Studios'un kapatıldığını ve yapım aşamasındaki Fable Legends'ın iptal edildiğini duyurdu.

Microsoft, Lionhead Studios‘un kapatıldığını ve yapım aşamasındaki Fable Legends‘ın iptal edildiğini duyurdu.

Fable Legends’ın yapımcı stüdyosu olan ve İngiltere’de bulunan Linohead Studios, Microsoft’un geçtiğimiz saatlerde yaptığı açıklamaya göre kapatıldı ve geliştirme aşamasındaki projeler iptal edildi.

Daha önceden Peter Molyneux‘in de görev aldığı stüdyo için Microsoft’un dediğine göre, “birçok değerlendirmenin” ardından kapatılma kararı alındı. Fable serisinin geliştiricisi Lionhead’in yanı sıra Danimarka’da bulunan, Max: The Curse of Brotherhood ve Kalimba yapımlarının geliştirici stüdyosu Press Play de dağıtıldı.

Microsoft’un bu ani karar hakkındaki açıklaması ise şöyle:

“Bugün, bazı zorlu değişiklikleri açıklamak istiyoruz. Bu gelişme, İngiltere ve Danimarka’da bulunana bazı Microsoft stüdyolarını etkileyecek. Bu konudaki değerlendirmelerimizin ardından, İngiletere’deki Lioanhead stüdyosunu kapatma ve bu stüdyonun geliştirmekte olduğu Fable Legends oyununu iptal etme kararı aldık. Ayrıca, Danimarka’da bulunan ve Microsoft’a bağlı olan diğer bir stüdyo Press Play’in de görevine son veriyoruz.”

Fable Legends Hakkında

Fable Legends, 2014 yılının başlarında Microsoft tarafından duyurulmuş bir co-op oyun. 2015 yılında çıkış yapacağı söylenen ancak daha sonra 2016’ya ertelenen oyunun beta testleri de birçok kez ertelenmişti. Fable Legends, Xbox One ve PC için hazırlanıyordu ve cross-platform özelliği barındırıyordu.

Önceki İçerikHearthstone’un yeni formatının ve genişleme paketinin çıkış tarihi netleşiyor
Sonraki İçerikSniper Elite 4 geliyor! İlk videosu yayınlandı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz