Euro Truck Simulator 2 – Vive la France! İnceleme

Euro Truck Simulator 2, Ocak 2013’te çıktığından beri gelişmeye devam ediyor. Bu gelişmeyi sadece çıkardıkları indirilebilir içerik (DLC) ile değil, ücretsiz verdikleri güncellemelerle de sürdürüyorlar. Oyunun ilk çıktığındaki haliyle şimdiki halinin arasında dağlar var. Geçtiğimiz süreçte görseller geliştirildi, çekiciler eklenip lisanslandı, sesler gerçeğe en yakın olabilecek düzeye getirildi.

Ben aslında indirilebilir içerik olayına sinir olan biriyim. Oyunun ana fiyatından pahalı fiyata çıkan içerikler mi dersiniz, oyunun çıkışıyla birlikte çıkanlar mı dersiniz… Ve sırf bu içeriklerden çok para kazanılması sebebiyle ana oyunun eksik bırakılması ise cinnet geçirtecek cinsten. (Durumun bu hale gelmesinde tabii ki bu içerikleri alan bizlerin de suçu var da neyse.) Ancak SCS’nin indirilebilir içeriklerine –fiyatı hariç– kesinlikle kızmıyorum. Sürekli geliştirilen bir oyundan bahsediyoruz ve yapımcılar ana geliştirmeleri içerik satın almamış olsaniz bile size veriyor. Bu nedenle oyunun vanilya sürümü bile saatlerce sürecek bir oynanışa sahip.

“Vive la France!” ise adından da anlaşılabileceği üzere oyunun haritasına Fransa’yı ekleyen bir indirilebilir içerik. Oyunumuza 15 yeni şehir ve 20,000 km’lik yol ekleniyor. Şarabımızı Eyfel’e doğru yudumlarken, bakalım içeriğimiz nasıl olmuş.

Çok yaşa Fransa!

Fransa’yı gezmek için Paris’teki garajıma gidiyorum, ancak Paris değişmiş! Sadece içeriği satın alanlara değil, vanilya sürümde de Paris değişmiş ve daha da güzelleştirilmiş durumda. Hala şehir içlerinin yeteri kadar iyi olmadığı kanaatindeyim ancak yine de güzel. Sonuçta çekici sürüyoruz, turist değiliz. Asıl ömrümüz otoyollarda geçiyor.

Çekici ile yola çıkar çıkmaz Fransa’nın en önemli geçim kaynağından biri olan paralı otoyollara denk geliyorsunuz. Bir güzellik ise artık otomatik geçiş yapabiliyoruz. HGS gibi düşünebilirsiniz. (Mahmutbey’in ruhu şad olsun.) SCS diğer ülkelerde olduğu gibi Fransa’da da gayet başarılı şekilde Fransa’nın havasını “sıkıcı” otoyollarda da yansıtmış. Yerel tabelalar, kavşaklar, otoyol kenarları “Burası Fransa.” dedirtiyor.

Ancak daha güzel olan kısım Fransa’nın virajlı yolları. Ben ETS’de zaten bu tip yollardan çok zevk alıyorum, Fransa bu konuda tam yeri. Özellikle bu yollardaki manzara beni benden almış durumda. Sıkıcı Almanya otobanlarından sonra kesinlikle içiniz açılacak.

Biliyorsunuz ki “Going East!” içeriği sadece haritayı genişletmiş, ülke ruhları yansıtılmamış gibi bir eleştiri almıştı. Bunun büyük sebebi Doğu Avrupa ülkelerinin pek özellikli olmayışıydı ancak SCS’nin de biraz acemi kalmasının da rolü vardı. “Scandinavia” ise hem bölgenin görsel olarak zengin olmasından kaynaklı, hem de SCS’nin tecrübesi ile birlikte harika bir içerik ortaya koymuştu. Fransa ise tam olarak İskandinavya tadında. Eklenen yerel firmalar, Fransa ruhunun başarılı şekilde yansıtılması, nükleer santraller ile birlikte sadece bir harita genişlemesi olarak kalmıyor.

“Sen de gör!”

SCS, içeriğin fiyatının İskandinavya ile aynı olacağını söylemişti ve sözünü tuttu. Ancak şöyle bir şey var ki, SCS fiyatı dolar olarak sabitliyor. Normalde içerik 19 dolara çıkıyor, bizim ülkemizde de 10 dolar olarak fiyat belirleniyor. O sırada kur neyse, o kurdan çeviri yapılıp fiyat yansıtılıyor. Bu yüzden içeriğin fiyatı Türk Lirası bazında artmış durumda. Ancak eskisi gibi 29 lira olsa bile ucuz diyemeyecektim. Çok pahalı değil ama kesinlikle fiyatı uygun da değil. Fiyatı hakkında yorumum olumsuz olsa bile içeriği oyunun hayranlarına öneriyorum. Dolu dolu ve oynanış süresi uzun olan bir içerik olmuş.

SONUÇ: Başlat Tuşu tavsiye eder.

Önceki İçerikTürk Yapımı: Korku Hastanesi Steam’de Desteğinizi Bekliyor
Sonraki İçerikAslan Max Dondurma Oyunu ile Kazanmaya Hazır mısın?
Makine ve otomotiv mühendisi, aynı zamanda yılların oyuncusu. Arada kamyonculuk yaptığı iddia edilmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz