ESL’in Doping Testi için Tarih Belli Oldu!

Son günlerde gündeme gelen ESL’in oyuncuları için yapacağı madde testi uygulaması hayata geçiyor.

Adderall skandalı aydınlanmaya başlıyor. ESL‘in geçtiğimiz günlerde açıkladığı ‘eSpor karşılaşmaları için oyunculara rastgele uyuşturucu testi planlamasının ardından, bugün duyurduğu yeni karara göre, bu planlamanın ilk uygulaması Ağustos ayındaki ESL One Köln etkinliğinde rastgele bir zamanda yapılacak olan test ile hayata geçecek.

Yapılan açıklamada, “örnek sportmenlik davranışı göstermek ve şirketin bütünlüğünü korumak adına” hemen hareke geçildiği ifade edildi.

ESL, bu rastgele doping ve uyuşturucu gibi performans artırıcı etkisi olan maddelerin ortaya çıkarılması için gerekli testleri Intel Extreme Masters, ESL One ve ESL ESEA Pro League gibi her turnuvada yapmayı amaçlıyor.

Deri veya idrar yoluyla yapılması planlana testler, böylece kolayca sonuçlanıp, örnek alınan oyuncunun derisinde veya terinde madde olup olmadığı anlaşılacak ve olduğu taktirde oyunculara gerekli yaptırımlar uygulanacak.

Deri testi yoluyla Adderall, esrar, kokain, afyon ve türevleri ile metamfetaminler ( MDMA, Ecstasy dahil) kolayca tespit edilecek.

Dünya Anti Doping Ajansı (WADA) ve Almanya’nın Ulusal Anti Doping Ajansı (NADA) ile ortaklaşa çalışma yürüttüğünü doğrulayan ESL’ye araştırma ve anti-pediatri politikası belirlemede yardımda bulunacak olan bu ajanslar, ayrıca “adil, uygulanabilir ve oyuncuların gizliliğine saygılı” bir sistem ile “kesin” sonuçlar sunacak.

Önceki İçerikResident Evil Revelations 2 PS Vita Çıkış Tarihi Açıklandı
Sonraki İçerikFacebook, Super Mario Maker’ı Tasarlayacak!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz