ESL’den eSpor Turnuvaları için Uyuşturucu Testi Planlaması

ESL, en son ortaya çıkan Adderall skandalından sonra oyuncular için rastgele uyuşturucu testleri yaptırmak istiyor.

Büyük eSpor platformu ESL‘e yakın kaynaklara göre, eSpor turnuvaları için ESL, en son ortaya çıkan turnuva sırasında Adderall kullanımı iddiaları nedeniyle oyuncular için uyuşturucu testi uygulamasını devreye sokmayı planlıyor.

Daily Dot‘a konuşan ESL kaynakları, ESL’in Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA) ve Ulusal Anti-Doping Ajansı (NADA) ile eSpor katılımcılarının rastgele bir zamanda uyuşturucu testine tabi tutulmasına ilişkin iletişim halinde olduğunu belirtti.

Testler muhtemelen idrar yoluyla yapılacak. Son olarak ortaya çıkan Adderall iddialarına ilişkin böyle bir testin tercih edilmesinin nedeni ise Adderall maddesi, bir amfetamin olarak sınıflandırılıyor ve bu tür bir test ile kolayca tespit edilebiliyor.

WADA’ya göre, oyuncuların kokain, esrar ve MDMA (ecstasy) gibi eğlence ilaçları kullandığı ortaya çıktığında, “mücadele sırasında” ban yöntemi kullanılabilir.

ESEA ile birlikte Daily Dot’a bir bildiri yayımlayan ESL, uyuşturucu kullanımının turnuva mücadelelerini olumsuz yönde etkilediğini bildiklerini belirtti. Öte yandan, ABD merkezli eSpor sitesi Major League Gaming ile iletişime geçen Daily Dot’a göre, uyuşturucu kullanımıyla ilgili WADA’nın standartlarının şirket politikasının bir parçası ifade edildi ve şu ana kadar herhangi bir oyuncu üzerinde test uygulanmadığı belirtildi.

ESL’in topluluk müdürü Anna Rozwandowicz ise Wired‘a konuştu ve Counter-Strike oyuncusu Kory “Semphis” Friesen‘ın Adderall kullanımını kabul etmesi üzerine hemen hareket geçtiklerini açıkladı.

Tüm gelişmelerin ardından, eSpor liglerinde, en azından şimdilik sadece bazılarında uyuşturucu testi politikasının benimsenmesi bekleniyor.

Önceki İçerikGears of War Ultimate Edition PC Sürümü Xbox One’dan Sonra Çıkacak
Sonraki İçerikAssassin’s Creed’in Senaristi Ubisoft’tan Ayrıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz