En Fena 10 Vault Deneyi

Vault’lar nükleer bir soykırımda hayatta kalmak için yapılmış sığınıklardı. Fakat aslında Amerikan hükümeti ve çeşitli firmalar tarafından gerçekleştirilen korkunç deneylerden ibaretlerdi. Sizler için En Fena 10 Vault Deneyi’ni derledik.
1. Vault 11
Yer: Las Vegas, Nevada’nın Güneydoğusu
Gözüktüğü Yer: Fallout: New Vegas

Vault 11 sosyal bir deneydi. Deneyde, Vault 11 sakinlerine, Her yıl aralarından birisinin kurban edilmesi, eğer edilmezse hepsinin öleceği söylenmişti. Eğer herkes karşı çıkarsa otomatik bir kayıt çalıyordu ve aslında kimsenin kurban edilmek zorunda olmadığını reddeden, kalan sakinlerin “İnsanlığın parlayan örnekleri” olduğunu söylüyor ve Vault kapılarını açıyordu. Fakat bu mesaj oynatıldığında sadece 5 kişi hayatta kalmıştı.

 

2. Vault 12
Yer: Bakersfield, California
Gözüktüğü Yer: Fallout

Vault 12, insanların radyasyona karşı ne tür durumlara düşeceğini görmek için yapılmış bir deneydi. Savaş günü geldiğinde Vault 12’nin kapısı aralık bırakıldı. İçeri yüksek derecede radyasyon sızdı ve ilk Ghoul’lar böyle ortaya çıktı.

 

3. Vault 19
Yer: Red Rock Canyon, Nevada
Gözüktüğü Yer: Fallout: New Vegas

Vault 19 sosyal deneylerden birisiydi. Vault, mavi ve kırmızı olarak iki sektöre ayrıldı ve iki sektör arasındaki sakinlerin birbirleriyle iletişimi minimuma indirildi. Vault’un havalandırma sistemine sızan kükürt tüm sakinleri paranoyağa çevirdi. Vault 19 bulunduğunda terk edilmişti. Neler olduğu hala bilinmiyor.

 

4. Vault 22
Yer: Las Vegas, Nevada’nın Batısı
Gözüktüğü Yer: Fallout: New Vegas

Vault 22, tarım teknolojileri konusundaki deneyler için yapıldı. Deneylerin birçoğu başarılı oldu fakat bir tanesi genetiğiyle oynanmış bitkiler üzerineydi. Bitkilerin yaydığı polenler Vault sakinlerini, tuhaf, insan biçiminde bitkilere dönüştürdü.

 

5. Vault 77
Yer: Bilinmiyor
Gözüktüğü Yer: Fallout 3(bahsedildi)

Vault 77, tek bir kişi ve bir kutu kukla ile kilitlendi. Diğerlerinin geleceğini umarak aylarca hatta yıllarca bekleyen tek sakin sonunda kafayı yedi ve kuklaların onla konuşmaya başladığını düşündü. Vault’u terk edip elinde bir kukla ile önüne gelene öldüren bir seri katile dönüştü ve bu şekilde “Kukla Adam” takma adını aldı.

 

6. Vault 108
Yer: Capital Wasteland
Gözüktüğü Yer: Fallout 3

Vault 108, Klonlama üzerine bir deneydi. Gary adında bir adam ardı ardına klonlandı. Gary, her yeni klonla daha büyük bir nefretle dolduğu için, her klon gitgide daha nefret dolu, saldırgan olmaya başladı. Yetkililer deney için daha fazla yer açmak için klonlardan bazılarını yok etmeye karar verdi. Bu karardan sonra ne olduğu bilinmiyor fakat hayatta kalanlar sadece Gary klonları ve “Gary” kelimesinden başka bir kelime konuşamıyorlar.

 

7. Vault 112
Yer: Capital Wasteland
Gözüktüğü Yer: Fallout 3

Vault 112, Dr. Sanislaus Braun’ın ihtiyaçları ve kaprisleri için yapıldı. İçinde sanal gerçeklik cihazları bulunuyordu. Sadist Dr.Braun, simülasyonda kendisine tanrı rolünü vermiş ve herkese, asla çıkamayacakları bu sanal gerçeklikte sonsuz bir acı yaşatıyordu.

 

8. Vault 68 & 69
Yer: Bilinmiyor
Gözüktüğü Yer: Fallout Bible, Penny Arcade

Bu iki Vault muhtemelen en sadistik deneylerdendi. Bir tanesinde 999 erkek ve 1 kadın varken diğerinde 999 kadın ve 1 erkek bulunuyordu.

 

9. Vault 43
Yer: Bilinmiyor
Gözüktüğü Yer: Penny Arcade

Vault 43, amacı ve sonucu bilinmeyen, ilginç bir deneydi. Vault sadece 31 kişi ile doldurulmuştu. 20 adam, 10 kadın ve bir panter.

 

10. Vault 87
Yer: Capital Wasteland
Gözüktüğü Yer: Fallout 3

Overseer’a verilen görev, sakinlere FEV adı verilen virüsü vermekti. Fakat virüsün doğası hakkında bilgileri yoktu. İlk sakin, Super Mutant’a dönüşünce, hiç yoktan ortaya çıkan bir görev bilinci ile Vault içerisindeki herkesi ya kendisi gibi Super Mutant’a dönüştürdü ya da öldürdü.

Önceki İçerikMinecraft’ın Nintendo Umutları Hala Devam Ediyor
Sonraki İçerikFallout Tarihi ve Dünyası Bölüm 2: Sığınaklar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz