Don’t Starve İnceleme

Klei Entertainment’ın yeni oyunu Don’t Starve’nin incelemesi  ile karşınızdayız. 24 Nisan’da PC için çıkışını gerçekleştirecek olan Don’t Starve’yi oynadık, sizler için inceledik.

Hayatta kalmak için neler yapardınız? 

Don’t Starve, bizlere şeytan tarafından farklı yaratıkların bulunduğu bir dünyaya gönderir. Burada biz bir profesörü canlandırırız ve hayatta kalmak için elimizden geldiğince mücadele etmek zorunda kalırız. Devasa bir oyun dünyası var. Farklı maddeleri bir araya getirerek yepyeni bir madde oluşturuyorsunuz. Oyunda aslında yapmanız gereken tek şey hayatta kalmak. Günler geçtikçe oyun dahada zorlanıyor.

Evsiz ve farklı çeşitte canavarların bulunduğu dünyada kaç gün hayatta kalabilirsiniz? İşte oyun bu sorunun cevabını yanıtlamamıza imkan veriyor. Ve yeni bir profil yaratıp oyuna yeniden başlamak istediğimizde farklı dünyalar oluşuyor. Aynı Minecraft’taki gibi. Aynı zamanda belli bir XP puan topladığımızda farklı karakterlerde oynayabiliyoruz.

 

Oyunun ilk başlarında her şeyden mahrum bırakılıyorsunuz. O an farklı eşyalar toplayarak yeni maddeler üretiyorsunuz ve bu ürettiğiniz maddelerle örneğin bir balta oluşturuyorsunuz ve ağaç kesiyorsunuz. Bu ağaçtan kiraz veya odun elde ediyorsunuz. Bununla birlikte dünyayı keşfetmeye devam ediyorsunuz. Oyunda ayrıca gündüz-gece sistemi bulunmakta. Gündüzleri sizlere gerekli olan malzemeleri toplayıp,akşamda bir kamp ateşi yakıp isterseniz eşyalarınızı düzenliyorsunuz isterseniz de yemek yiyorsunuz. Mesela yemek yemeye örnek olarak bir tuzak oluşturarak ve havuç toplayarak tavşanın o tuzağa yemesine sağlayabiliyorsunuz. Sonrada akşam kamp ateşinde onu kızartıp, yiyorsunuz.

Gece vaktinde dolaşmak gerçekten zor. Oyunun belirli bir saati geldiğinde etraf kapkaranlık oluyor ve hiçbir şey göremiyorsunuz. O anda size canavarlar saldırmaya başlıyor. Gündüzleri karanlık için gerekli olan malzemeleri toplayın derim.

Oyunda farklı eşyalar üretmek için farklı eşyaları bir araya getirerek yeni bir eşya oluşturabiliyorsunuz. Bunlar bazen zararlıda olabiliyor. Risk almak iyidir ki ileride Don’t Starve’nin rehber anlatımları sitelerde olacaktır. O zamanda işiniz daha kolay olacaktır.

Oyunun belli bir sonu yok. Oyun sürekli güncelleneceği için yapımcı firma The End is Nigh güncellemesi geldiğinde çok güçlü bir canavarla karşılaşacağımızdan bahsediyor. İşte o zaman gerçekten zorlanmış olacağız. Oyundaki 7 farklı karakterlerle farklı deneyimler yaşayacağız.  Bu karakterleri oyunda hayatta kaç gün kaldıysanız ona göre o XP puanlarla açabileceksiniz. 

 

Oyun aynı Minecraft gibi özelliğe sahip. Örneğin kestiğiniz bir fidanı yeniden dikerseniz birkaç gün sonra o fidan büyüyor, ağaç oluyor ve onu kestiğinizde elinizde odun oluyor. Bazı durumlarda meyvede çıkabiliyor. Bu farklı dünyayı keşfetmek için fazlasıyla zaman gerektiriyor. Bu farklı dünya o kadar büyük ki, bize uzun süre oynama fırsatını veriyor. Oyuna giriyorsunuz ve bir bakmışsınız 2-3 saat geçmiş. Don’t Starve gerçekten oyunculara zevk veriyor diyebilirim.

Oyunda 7 karakter bulunmakta. Bu karakterlerin her biri farklı bir özelliği temsil etmekte. Oyundaki tecrübe puanlarımıza göre karakterlerde açılıyor. İlk karakterimiz Wilson. Baştan başladığımız kişi zaten. Diğerleri tecrübe puanlarımızı arttırdıkça karakterlerimiz de açılıyor.

Farklı bir bakış açısı!

Don’t Starve’deki  grafikler bana çok tatlı geldi. Zaten Klei Entertainment’in oyunlarında bu güzel grafiklere alışkınız. Don’t Starve’deki dünya bambaşka bir yapıya sahip. Oyun dünyası 3 boyutlu yaratılırken, karakterler 2 boyutlu yaratılmış.  Buda oyuna farklı bir açıdan bakmamızı sağlamış bence.

Oyunda seslerden bahsetmek istiyorum ama ses için bir şey diyemiyorum. Çünkü değişik bir izlenim izlemiş Klei Entertainment. Demek istediğim oyunda ki sesler tatlı, az ve bir o kadarda ilginç.

 

Yapımcı ekip çok iyi oyun çıkarmışlar. Bu tür  oyunları seven kişiler eminim bunu da severler. Vakit harcayabileceğiniz, eğlenebileceğiniz ve bir o kadarda zorlanabileceğiniz bir oyun. Ben oynarken çok zevk alıyorum gerçekten.

Oyun 23 Nisan’a kadar sürekli güncellenecek. Don’t Starve’yi   Steam’den 11,99 $ ödeyerek sahip olabilirsiniz. Satın aldığınızda yanında da kopyasını veriyor. Oyunu arkadaşlarınızla birlikte kullanma fırsatına da erişebiliyorsunuz. Oyunu sitesinden almak için; http://www.dontstarvegame.com/

on olarak arkadaşlar oyunu şiddetle tavsiye ediyorum. Hala oynamayan varsa kesin oynasın. Bir süre sonra insan oyuna alışıyor. Başta hayatta kalmak zor olabilir fakat alıştıktan sonra size biraz daha kolay gelir.

Son olarak arkadaşlar oyunu şiddetle tavsiye ediyorum. Hala oynamayan varsa kesin oynasın. Bir süre sonra insan oyuna alışıyor. Başta hayatta kalmak zor olabilir fakat alıştıktan sonra size biraz daha kolay gelir.

Önceki İçerikMirror’s Edge’e Bir De Oculus Rift Gözünden Bakalım
Sonraki İçerikInjustice: Gods Among Us’ın Wii U Sürümü Ertelendi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz