ARK: Survival Evolved’ın yapımcısı hakkında dava açıldı; oyun kapatılabilir!

ARK: Survival Evolved'ın yapımcısına açılan dava sonucu oyunun piyasadan kaldırılma ihtimali bulunuyor.

ARK: Survival Evolved‘ın yapımcısına açılan dava sonucu oyunun piyasadan kaldırılma ihtimali bulunuyor.

Studio Wildcard‘ın hayatta kalma temalı açık dünya dinozor oyunu ARK: Survival Evolved, henüz tam sürüm olarak çıkış yapmamasına rağmen başarı yakaladı. Oyun şu anda hem Steam‘de hem de Xbox One’da Erken Erişim aşamasında ve son zamanlarda büyük bir güncelleme ile birçok yeniliğe imza attı.

Kotaku tarafından elde edilen mahkeme belgelerine göre, ARK: Survival Evolved’ın geliştiricisi Studio Wildcard, Dungeon Defenders‘ın yapımcı firması Trendy Entertainment tarafından dava edildi.

Davanın sebebi olarak ise, eski bir Trendy çalışanının Survival Evolved üzerinde çalışma yapmak için Trendy ile yaptığı sözleşmeyi ihlal etmesi gösterildi. Buna ek olarak Trendy, eski çalışanının Trendy Entertainment’a ait ‘ticari sırları’ Survival Evolved üzerinde kullandığını öne sürdü.

Trendy’nin isteği ise Studio Wildcard’tan bunun maddi karşılığını almak veya onlarla mahkemede karşı karşıya gelmek. Eğer bu iki oyun firması Nisan ayında mahkemeye gitmeyi seçerse, ARK: Survival Evolved, Xbox One ve PC platformları için dava sonuçlanana kadar piyasadan çekilecek ve oyunun geri dönüp dönmemesi bu davanın sonucuna göre belirlenecek.

Önceki İçerikOculus Rift’in dağıtımına resmen başlandı!
Sonraki İçerikBioWare’in gizemli yeni oyunu oynanabilir düzeyde

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz