Devil May Cry 5 mi Geliyor ?

Yeni bir Devil May Cry oyunu mu?

Capcom, Devil May Cry serisini reboot etmişti ve bu reboot’tan sonra da serinin (Devil May Cry 1-2-3-4) bittiğini düşünmeye başlamıştık, ancak bazı gelişmeler bu düşüncelerimizi değiştirecek cinsten oldu.

Sebeplerden biri serinin yakın zamanda reboot edilmesinin ardından, 2008’de çıkışı gerçekleşen Devil May Cry 4’ün special edition’ının duyurulması (daha önceden yaptığımız incelemesine buradan erişebilirsiniz) ve bu duyurunun üzerinden pek bir vakit geçmeden oyunun çıkışının gerçekleşmesi. Burada bir aceleye gelme durumunun söz konusu olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca elimizde bunu destekler nitelikte bir röportaj var.

Orijinal Devil May Cry serisinin yönetmeni Hideaki Itsuno ile yapılan röportajda Itsuno oyunun duyurulmasından itibaren kendisine çok kısa bir zaman tanındığını hatta bu kısa zaman yüzünden başta oyuna 3 yeni karakter eklemek yerine bunları (Lady, Trish, Vergil) sadece skin olarak eklemeyi düşündüğünü söylemiş. Daha sonra ise sözlerinde en sevdiği karakterlerin bunlar olduğunu bu nedenle de kısa zamana rağmen 3 karakteri de tamamen oynanabilir olarak eklediğini belirtti. Belki de Devil May Cry 5 bu karakterlerin büyük rol oynadığı bir oyun olacaktır.

Bir diğer ipucu ise Hideaki Itsuno’nun serinin geleceğinin oyunun satış rakamlarına bağlı olmadığını belirtmesi. Bu da demek oluyor ki gelecek planlar çoktan yapılmış ve uygulanmaya başlanmış bile. Itsuno da zaten yeni bir Devil May Cry oyunu geleceği için 4. oyunun special sürümünde fazladan emek göstererek seriyi hatırlatmayı amaçlamış olabilir.
Orijinal seriye gelebilecek yeni bir oyunun muhtemel olduğunu söylememiz bu saatten sonra yanlış olmayacaktır.

Bunların bizim görüşümüz olduğunu, henüz kesinlik kazanmadığının altını çizelim.

Röportajın tam haline buradan ulaşabilirsiniz.

Önceki İçerikLoL PBE Güncellemeleri – 24 Haziran 2015
Sonraki İçerikNever Alone Wii U Avrupa İçin Çıkış Tarihi Belirlendi

2 Yorum

  1. zaten DMC4:se yi zorluk seviyesinde bitirince sonunda şöyle bir mesaj var “Thank you for playing! See you Next Devil May Cry!” yani kesin DMC 5 gelecek!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz