Fena Değil Sanki? Deadpool 2 İnceleme (SPOİLERSIZ)

Alışıla gelmiş süper kahraman filmlerinden biraz farklı olarak karşımıza çıkan ve beklentileri yüksek olan Deadpool 2 geçtiğimiz hafta hayranlarıyla buluştu. Ölümsüz ve çılgın karakterimiz bu filmde de aksiyona kaldığı yerden devam etmekte. Film eleştirmenlerden ve hayranlarından oldukça olumlu yönde geri dönüşler aldı. Peki bizce film nasıldı? İlk film kadar güzel miydi? Olumlu-olumsuz yönleri nelerdi? Ve en önemlisi İzlemeye değer miydi? İşte Deadpool 2 inceleme yazımızda bütün bu sorulara cevap bulacağız. Hadi başlayalım.

Dopinder! Çok ayıp, misafirlerimiz var!

Şimdi en başından başlayalım, film nasıl olmuş? Deadpool 2 bize kesinlikle ben harika bir filmim diye bağırmıyor. Deadpool 2 bize bende böyleyim abim işte diyor resmen. Film kesinlikle kötü değil veya vasat değil film bazı eksikliklere rağmen oldukça gideri olan bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Bize sunulan şey oldukça komik, espriler hayada uçuşuyor, aksiyon desek oldukça güzel planlanmış sahneler ile kendini gösteriyor ve ayrıca bu filmin bütçesindeki artış da çok geçmeden kendini hissettiriyor.

Aynı şekilde karakterler de film içinde pek sırıtmıyor benim gözümde birkaç kişi hariç (Onu da olumsuz yönlerden bahsederken aktaracağım sizlere). Karakterlerden ve onların karakterizasyonlarından bahsetmek gerekirse, Deadpool-Cable ilişkisi muazzam olmuş. Bu ikili arasındaki diyaloglar tam çizgi roman okurlarının istediği doğrultu da gerçekleşmiş ve bu bizi oldukça memnun etti. Aslına bakarsanız Deadpool ve diğer bütün karakterlerin iletişimleri oldukça yerinde ancak bazı karakter akışta tek başlarına sırıtmaya başladı.

Eleştriler her zaman içimde bir şeyleri kıpırdatıyor…Size de oluyor mu?

Olumlu-Olumsuz Yönler

Peki gelin şimdi olumlu ve olumsuz yönlere, olumlu yönlere tekrar bakacak olursak film komik, aksiyonu bol, Cable, Colossus ve Domino kendi hallerindeyken iyi, diğer karakterler de Deadpool varken fena değil ve ara ara oldukça güzel kullanılmış göndermeler mevcut.  Ancak bu kadar övdükten sonra sıra olumsuz yönlere geldik ki, burası biraz can yakacak.

Filmde ilk Deadpool’a oranla oldukça az 4. duvar esprisi bulunmakta. Yani saymaya kalksanız gerçekten bir elin parmaklarını geçeceğini sanmam bu da Deadpool’u bazı anlarda oldukça sıradanlaştırıyor. Bu sıradanlaşmadan kastım tabi ki de filmin sonunda yer alan ölüm sahnesi. Oldukça sündürülmüş ve gereksiz uzatılmış bir sahne olarak göze çarpıyordu. Bir diğer olumsuz nokta ise filmin tonunun çok anlık değişmesi ve izleyiciyi tam anlamda moda sokamaması dersek yanılmayız.

Onun dışında filmde başta övdüğümüz komiklik ögesinin bir yandan da fırçalanması gerekiyor çünkü başta T.J Miller olmak üzere filmde bazı espriler o kadar hızlı ve art ardaya yapılıyor ki siz ilk espriye gülerken diğerleri kaynayabiliyor -Deadpool’un belden aşağısının bebek olarak göründüğü sahne özellikle-. Yani burda artık T.J Miller’a birilerinin şakaları yaparken biraz sakinleşmesi gerektiğini ve rolü biraz daha istekli gerçekleştirmesini anlatması gerekiyor. Çünkü adam acı çeker gibi oynuyor. Bitse de gitsek der gibi oldukça suratsız bir şekilde canlandırıyor karakteri ve bu göze çok batmaya başlıyor açıkçası.

İşte tüm bunlardan sonra akıllara o iki soru geliyor, ilk film mi bu mu? Ve gitmeye değer mi? İlk soruya dönecek olursak kesinlikle birinci film daha güzel ve daha orijinal. Büyük ihtimalle de ilk Deadpool filmi gibi bir film de bir daha göremeyeceğiz. Bunun başlıca nedenlerinden biri de filmin kısa zaman dilimlerinde çıkması. Şöyle anlatayım ki Deadpool 2, 2020 yılında çıksa daha çok beğenilirdi. Çünkü bir yerde karakteri özletmeniz gerekiyor ki gelenler memnun ayrılsın. Daha Deadpool 1 herkesçe konuşuluyorken bu filmin kanımca erken çıkması bu olumsuzlukları göze batar hale getirdi. İkinci soruya gelecek olursak, gitmeye değer miydi? Tabi ki değerdi manyak mısın!

Önceki İçerikFallout 76 duyuruldu, ilk videosu yayınlandı
Sonraki İçerikAssassin’s Creed Odyssey doğrulandı, tam duyurusu E3 2018’de

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz