Co-op Korku Oyunu GTFO Duyuruldu

Bu oyunda yaşamak da ölmek de ekip işi, yaşamak da ölmek de.

Ekip olarak çalışın ya da ekip olarak ölün

Payday serisinin baş tasarımcılarından yeni bir oyun geliyor. Co-op oynanışa izin veren, gerilim ve aksiyon dolu oynanışıyla GTFO duyuruldu.

Oyunun geliştiriciliğini ve dağıtımını üstlenen 10 Chambers Collective, oyuna dair yukarıdaki videonun dışında yalnızca türe dayalı bir tanım yapmakla yetindi: 4 kişilik, zorlu, co-op, aksiyon, korku, FPS.

İLGİLİ HABER – The Game Awards 2017 Kazananları Açıklandı

10 Chambers Collective, oyunun gerçekten ne kadar zor olduğunu vurgulamak için ” Her oyuncu için uygun değil.” ifadesini kullandı. Oyunun adı, alt kültürde kullanılan GTFO ismi, akla gelen ilk anlamıyla kullanılmış gibi gözüküyor. Zira belirli görevleri tamamlayarak bir yer altı zindanından kurtulmamız gerekiyor. Bu tahmine yönelten bir başka detay ise buraya tıklayarak görebileceğiniz haberin başlığı.

Videoda ve Duyurularda Ne Gizemler Yatıyor?

Videoyu detaylı incelediğimizde, dört farklı karakterin dört farklı nesne taşıdığını görüyoruz. Muhtemelen oyun sınıf temelli olacak. Ayrıca sağ alt köşeye baktığımızda da mermilerimizin sınırlı olduğunu görüyoruz. Bu durumda ya mermilerimizi tutarlı kullanmamız bekleniyor ya da oyun içinde mermi kaynakları bulunabilecek. Aynı durum videoda gördüğümüz turret için de geçerli. Sağ üst köşede turret için de mermi sayacı bulunuyor.

İlerleyen süreçte fazlaca öldürüldüğüne şahit olacağımız zombivari yaratıkların adı, Sleeper. Videodaki konuşmalar çok kısık seste olduğu için fark edilmesi zor olsa da, ”deep dark” olarak nitelendirilen odada fener ışığıyla aydınlatılan yaratıkları gören bir karakter ”Sleepers” tepkisini veriyor. Sleeper isimli bu yaratıklar ilk görüldüklerinde uyku halinde gibiler. Ancak alarm öttüğünde dalga dalga karakterlerimizi öldürmek için koşuşturmaya başlıyorlar. Videonun devamında da görüldüğü üzere oyundaki tek düşmanımız Sleeperlar değil.

Termal kamera ve ileri teknoloji silahlar da oyunun post-apocalyptic tema üzerinde yoğunlaşacağı anlamına geliyor olabilir.

Videonun ilk kısımlarında göze çarpan bir başka detay ise ekipçe asansör benzeri bir alet yardımıyla derinlere çıktığımız yolculuk. ”Ne kadar derin o kadar korkutucu” algısına kapılmamak elde değil. ”Derin karanlık” ve ”derin mağara” gibi kavramlar oyunun ana temasını oluşturuyor gibi gözüküyor.

GTFO, arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz muazzam bir korku-hayatta kalma deneyimi sunuyor. Hangi platformlar üzerinden oynanabileceğine dair resmi bilgi henüz paylaşılmadı. Şu anda Steam mağaza sayfası mevcut olan GTFO, 2018 yılında çıkışını gerçekleştirecek.

Oyunun resmi internet sitesine buradan ulaşabilir ve oyun hakkındaki yenilikleri takip etmek için mail bültenine kaydolabilirsiniz.

Önceki İçerikThe Game Awards 17’de PUBG’ye ödül vermeyi unuttular
Sonraki İçerikPlayerUnknown’s Battlegrounds Tam Sürüm Tarihi Netleşti
Video oyun ve çizgi roman bağımlısı, yarı zamanlı edebiyat okuru. Boş vakitlerinde evden dışarı çıkar.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz