Clustertruck İnceleme

Tırları seviyorum. Kim sevmez ki? Bu kocaman araçlar hep benim ilgim alanında olmuştur. Ancak olayın bir de “tırların üstünden koşarak zıplama” tarafı var ki, o benim pek becerebildiğim bir şey değil.

Truck Jumping Simulator

Clustertruck, benim beceremediğim bir şeyin; yani “tırların üstünden koşarak zıplama” oyunu. W’ya basıp ileriye gidiyor, “Boşluk” tuşuna basıp zıplıyor, “Shift” tuşuna basıp koşuyor ve fare ile kameramızı yönlendiriyoruz. Çok sıradan bir platform oyunu gibi duruyor değil mi?

clustertruck-inceleme-yaziici2

Oyunda onlarca tır sizinle birlikte harekete başlıyorlar ve saçma sapan bir şekilde ilerliyorlar: Birbirlerine çarpıyorlar, duvara tosluyorlar, virajları düzgün alamıyorlar… Bu nedenle de bir tırdan diğer tıra atlamak bayağı zorlaşıyor. Ayrıca ilerleyen bölümlerde çevresel etmenler de büyük önem taşımaya başlıyor, yani sadece bir tırın üstünde “tıntın” giderek bitiş çizgisine ulaşamıyorsunuz.

Hoplayıver çekirge.

İlk bölümler sizi oyunu nasıl oynayacağınızı öğretiyor. Bu basit bölümlerde “havada karada bu oyunu yerim” hissinden sonra oyun sizi yavaş yavaş vurmaya başlıyor. Düz bir yoldan, lazerlerle kaplı bölümlere doğru ilerliyoruz. Başka yöne giden tırlara atlamaya çalışmak, sallanan koca toplardan kaçmak, lazerlere dokunmamaya çalışmak, çok dar alanlardan geçmek… Belli bir noktadan sonra boncuk boncuk terlemeye başlıyorsunuz.

Oyunda çok hızlı koşabilmeniz, çok yükseğe zıplayabilmeniz, tırları ucundan yakalayıp ölmemek gibi noktalar size cidden keyif veriyor. Bu nedenle Clustertruck kendini tekrar tekrar oynatıyor, öldükçe hırslandığınız bir yapıya bürünüyor. İsterseniz havada yaptığınız hareketlerle kendinizi çılgın hissedebilir, stil puanlarını kapabilirsiniz.

clustertruck-inceleme-yaziici1

Bir Van Damme değil.

Oyunun sıkıntısı, ilk başlarda insana hissettirdiği “fazla basit” yapısı. Grafikleri de sanki bir fizik demosu oynadığınız hissiyatını vermesi, görsellerin ayrıca basit bir yapıda olması ve ilk seviyelerin cidden basit olmasından kaynaklı olarak; eğer sabırlı bir oyuncu değilseniz oyunu beş dakikada kapamanız olası. Ancak sabredip, ilerleyen bölümlere geçerseniz; kendinizi kendinizle yarışıyor halde buluyorsunuz. Ölmekten bıkmıyor, tekrar tekrar deniyorsunuz.

Genel düşüncem olumlu olsa da, oyunun fazla bir oynanış süresi vaat etmemesi ve çerezlik bir oyun için pahalı olmasından kaynaklı olarak düşüncem biraz daha “nötr“e kayıyor. Fiyat dışında ise eğlenceli vakit geçireceğinizi temin edebilirim, ancak ilk başlarda sabırlı olmanız koşuluyla…

SONUÇ: Başlat Tuşu tavsiye eder.

Önceki İçerikBylock nedir? Nasıl kullanılır?
Sonraki İçerikSteam, Smash+Grab İadelerine Başladı
Makine ve otomotiv mühendisi, aynı zamanda yılların oyuncusu. Arada kamyonculuk yaptığı iddia edilmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz