Capcom daha fazla HD oyun istiyor

Capcom daha fazla HD oyun istiyor. Bu yüzden ‘popüler eski oyunların’ HD sürümü için çalışıyor.

Capcom, Mart 2016’ya kadar “popüler eski oyunların” HD sürümünü çıkarmayı planlıyor. En son finansal raporların sunumu sırasında Capcom, oyunların yeniden yapılması planlarına değindi.

Gelecek planlarını duyuran Capcom, “popüler olan eski oyunların HD sürümlerini piyasaya sürerek mevcut olan fikir mülkiyeti (IP) hakkını kullanmayı” amaçlıyor. Kısacası, Capcom daha fazla HD oyun istiyor.

Capcom şu ana kadar yeni nesil için iki adet HD remastered oyun piyasaya sürdü. Bunlar, DmC Devil May Cry Definitive Edition ve Resident Evil HD Remaster. Ayrıca bu yaz için Xbox One, PlayStation 4 ve PC platformları için çıkışı planlanan Devil May Cry 4’de bulunuyor.

Ek olarak, iddialara göre, GameCube için Resident Evil Zero HD geliştirme aşamasında. Başka bir iddiaya göre ise, Resindent Evil 2 HD de yapım aşamasında olabilir. Fakat bunlar, yayıncı şirket Capcom tarafından resmi olarak henüz doğrulanmadı.

Resident Evil HD Remaster, 2015’in Şubat ayında piyasaya sürülmüş ve kısa süre içerisinde bir milyondan fazla satış rakamına ulaşmıştı. DmC: Devil May Cry Definitive Edition için ise henüz resmi bir satış rakamı açıklanmadı.

 

Capcom hakkında

Capcom Co. Ltd. uluslararası video oyunu üretim ve yayım şirketidir. Ana bürosu Japonya Osaka’dadır. 1979 yılında “Japan Capsule Computers” adı altında kurulmuştur. Şu anki ismi “Capsule” ve “Computer” kelimelerinin birleşiminden oluşmuştur.

Çoğu Japon oyun firması gibi Atari oyunlar tüm Dünyada çok tutulmuştur. Japonya’nın en büyük 318.şirketidir. Ayrıca Japonya’daki en büyük 5. oyun şirketidir

1987’de en çok satan oyunları arasında yer alan Street Fighter isimli oyunu üretti. Aynı yılda firma Megaman isimli oyunu daha piyasaya sürdü.

1989’da Final Fight, 1991’de Street Fighter II, 1993’te de Breath of Fire isimli oyunlar pazarda yerini aldı.

Resident Evil, Capcom’un en ünlü ve başarılı oyunlarından biri olarak 1996 yılında ilk kez PlayStation oyun konsolunda satışa çıkarıldı.

Devil May Cry ve Dino Crisis serileri gibi tanınmış oyunlar da Capcom tarafından üretildi.

Önceki İçerikRockstar’dan GTA V modları hakkında açıklama
Sonraki İçerikFerit “wtcn” Karakaya ile BPI yollarını ayırdı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz