Bugün DOTA Dersi Var Mı?

Öğrenim hayatımızın tamamında, belki iş hayatımızda bile, çoğumuz oyunsuz yapamayız. O kadar genişledi ki oyun sektörü… Son olarak, akıllı telefonların da içine girmesiyle bu sektörü kullanmayan kalmadı.

İşte kabaca, oyun sektörünün günümüzdeki kullanım sıklığını, bu şekilde sizlere aktardık. Ama asıl haberimiz ise CQ News kaynaklı olup, oyun oynamanın ne derece önemli olduğunu baz alan bir konu üzerine.

Çin’de Chongqing Energy Koleji’nde şu sıralar verilen ders Defence of the Ancients (DOTA)’ı ele alıyor. Habere göre ders boyunca, DOTA’nın çeşitli strateji, değerlendirmeleri ve sonuçları ile öğrencilerin kendi aralarında uyumu ve motivasyonunu geliştirmek hedefleniyor. Ayrıca düşünceyi değişik bakış açıları ile şekillendirmek ve bu düşünceleri uygulamaya geçirmek dersin sunduğu yararlardan bazıları olup; iş dünyasının önemli kurallarını interaktif ve farklı bir bakış açısı getirerek en güzel şekilde sunuyor.

Kolejde verilen bu dersin adı ise “Recent Development of Electronic Sports and Analysis of DOTA”. Ya da “Elektronik Sporların Güncel Gelişimi ve DOTA Değerlendirmeleri” olarak çevrilebilir. Belirtilen duruma göre 90 kişi bu dersi alabiliyor ve bu sayede sınıf 200 kişiyle hareket edilemeyecek kadar dolmuyor…

Bu sözlerin ardından şahsi kanaatim şudur ki; her ne kadar insanın yapmaya zorunlu olmadığı bir araç da olsa: Oyunlar, yapmaya zorunlu olduğumuz eylemlerin (bu eylemler işlerimiz oluyor) sorumluluğunu size öğretebilecek yapıya sahiptir. Bu da bizim oyunu ne amaçlarla oynayıp, elde ettiğimiz sonuçlara bağlı. Oyunlaştırma (Gamification) dediğimiz tanımın da günümüzde ne kadar yaygınlaştığını düşünürsek bu konuda toplum olarak daha fazla bilinçlenmemiz bizim yararımıza olacaktır. Bu konuda bilinçlenmek ve bilinçlendirmek ise biz oyunseverlere kalmış.

Önceki İçerikUbisoft’un üç büyük oyunu Steam’e geri döndü
Sonraki İçerikPS4’e özel olan Bloodborne ertelendi!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz