BT ÖZEL: Metro romanlarının yazarı, serinin olası bir yeni oyunu hakkında konuştu

Metro kitaplarının yazarı Dmitry Glukhovsky, kendi romanından uyarlanan oyun serisinin geleceği hakkında açıklamalarda bulundu.

Rus yazar Dmitry Glukhovsky, Metro roman serisinin yazarı, kitaplarından uyarlanarak hazırlanan Metro oyun serisi hakkında konuştu; kendisinin bundan sonra yeni bir Metro romanı yazma planının olmadığını ancak Artyom‘un macerasının kitap olmadan da devam edebileceğini söyledi.

Reddit üzerinden soru-cevap etkinliği düzenleyen Glukhovsky, kendisine yöneltilen “Kitap serini tamamladıktan sonra 4A Games ile işbirliği yapmaya devam edecek misin?” sorusu üzerine, yeni bir Metro oyununun geleceğini açıkça belirtmese de, verdiği “Tüm ‘yeni oyun’ soruları, ilk iki Metro oyununun yayıncısı Deep Silver’a sorulmalıdır.” cevabıyla ileride belki de olabileceğini belli etti.

Rus yazarın yeni Metro romanı Metro 2035 için hazırlanan internet sitesinde, 2017’de yeni bir Metro oyununun geleceği açıkça ifade edilmiş, daha sonra Deep Silver’ın aşağıdaki açıklamayı yapmasıyla, yeni kitabın internet sitesinde yer alan “2017’deki yeni Metro oyunu” ifadesi silinmişti.

Deep Silver’ın olası yeni Metro oyunu Metro 2035 hakkında yaptığı o açıklama:

“Bazı haber sitelerinde 2017 yılında yeni bir Metro oyunu çıkacağıyla ilgili haberlerin yer almasına istinaden Deep Silver olarak bu açıklamayı yapıyoruz. Deep Silver’ın başarılı Metro serisi için geniş planları bulunmaktadır. Ancak 2017’de çıkış yapacağı söylenen Metro 2035 bunlardan birisi değildir. Gelecek planlarımızı daha sonra açıklayacağız.”

Dmitry Glukhovsky, etkinliğin sonunda Metro oyun serisinin romandan bağımsız olarak devam edebileceğini yineleyerek, “Bundan sonra asla yeni bir Metro kitabı çıkmayacak olması, Artyom’un hikayesinin diğer mecralarda da devam edemeyeceği anlamına gelmiyor.” dedi.

Metro 2033 romanı 2007’de yayınlamış, daha sonra 2009’da devam kitabı Metro 2034 çıkmıştı. Oyun serisinin ilki Metro 2033 adıyla 2010’da, ikincisi ise Metro: Last Light olarak 2013’te piyasaya sürülmüştü. 2014 yılında da Metro 2033 ve Last Light’ın Redux sürümleri (tüm eklenti paketler ile birlikte yükseltilmiş grafiklerle), yeni nesil konsollar için de dahil olmak üzere çıkış yapmıştı.

Önceki İçerikWargaming’den Savaş Mağduru Çocuklara Destek
Sonraki İçerikChristopher Nolan’ın yeni filmi Dunkirk’in ilk fragmanı yayınlandı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz