Brawlout inceleme (Erken Erişim)

Nintendo’nun Super Smash Bros.’u hem kendi türünü oluşturmuş hem de uzun yıllardır bu türde rakipsiz kalmayı başarmış nadide oyun serilerinden birisi. Platform arena dövüşü şeklinde adlandırabileceğimiz bu türün tek temsilcisi olan oyun, dünyada o kadar çok sevilip oynanıyor ki şimdiye kadar dişe dokunur bir rakibinin çıkamamış olması insanı şaşırtıyor. Daha önce Sony’nin bu tür bir denemesi bile başarısızlıkla sonuçlanmışken, bağımsız bir stüdyo olan Angry Mob Games, Brawlout adında bir oyunla ringe adımını atıyor. Oyunun bekleneni verip veremediğini merak ediyorsanız, detaylar Brawlout inceleme yazımızda.

Arena Savaşları

Super Smash Bros.’un aksine Brawlout’un kullanabileceği ünlü karakterleri yok. Mario, Luigi, Yoshi, Kirby gibi Nintendo’nun popüler karakterleri Smash’i sırtlamaya yeterken, Brawlout da kendi özgün karakterlerini yaratmış. Bir de üstüne bağımsız oyunlar içerisinde Kickstarter fatihi Hyper Light Drifter‘ın kahramanı Drifter‘ı da dövüşçü listesine eklemiş.

Oynanış olarak neredeyse Smash’in aynısı sayılabilecek Brawlout’ta, 2D düzlemli bir arenada en fazla 4 savaşçı kıyasıya birbirlerini döverek uçurumdan atmaya çalışıyor diye özetleyebiliriz. Oyunda vuruş, özel vuruş, zıplama ve kaçınma tuşları bulunuyor. Normal veya özel vuruş tuşuyla birlikte herhangi bir yön tuşuna bastığımızda da farklı vuruşlar yapmak mümkün. Örneğin, yukarı basarken saldırı tuşuna basarsak rakibimizi havaya gönderebileceğimiz bir hareket çıkartabiliyoruz. Yön tuşu ve saldırı tuşuna aynı anda basılı tuttuğumuzdaysa, bir süre bekletip bırakarak şarjlı ve çok daha güçlü bir hareket yapmamız olası. Son olarak da dayak yedikçe dolan “Rage” barımızı, ona ayrılmış özel bir tuşla açabiliyoruz. Rage halindeyken kısa bir süreliğine rakibe daha fazla hasar verebiliyoruz

Dayak yedikçe karakterimizin alt kısımdaki yüzde barı doluyor. Yüzde barı %200’e yaklaştıkça arena dışına savrulma olasılığı da artıyor. Örneğin, %100’ü geçen bir karakteri arena dışına yolladığınızda, normalden çok daha uzaklara uçarak arenaya dönme şansı oldukça azalıyor. Her düşüşünde ise “Stock” yani canı bir azalmış oluyor. 3 canını da kaybeden karakterler oyunun sonunda yeniliyor. Ayarlardan oyun modunu zamanlı olarak da ayarlayabilirsiniz. Bu modda belirli bir süre içerisinde en az can kaybeden kişi kazanmış oluyor.

Hayda Bre Maymun Kardeş!

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Brawlout, Drifter dışında kendi özgün karakterlerini sunuyor. Arenada anlık bir şekilde buz kolonu oluşturabilen Olaf, güreşçi kurbağa Paco, kum saldırıları yapabilen Sephi’ra, zincir fırlatabilen maymun King Apu gibi renkli hayvanların seçilebildiği oyun, toplamda bize yedi karakter sunuyor. Bu türde bir oyun için çok az bir rakam bu.

Gelelim oyunun modlarına. Oyunda hikaye, arcade veya oyunu öğretecek herhangi bir mod yok. Oyunu açıp karakterleri tanıyalım, hareketleri öğrenelim, hikayelerine bakalım dediğiniz an çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorsunuz. Offline olarak sadece yanınızdaki arkadaşlarınıza veya CPU’ya karşı savaştığınız bir Versus modu ve girip kafanıza göre denemeler yapabileceğiniz bir antreman modu mevcut. Online’da ise rütbe yükseltip sıralamaya gireceğiniz Ranked maçlarını deneyebilir veya bir lobi kurarak başkalarıyla eğlence için kapışabilirsiniz. Şahsen bana 45 dakika boyunca ranked modda hiç rakip gelmedi. Deneyecek olanlara iyi şanslar. Öte yandan beraber oynayacak bir grubunuz varsa keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Ekip olarak hazırladığımız oynanış videosuna bir göz atın:

Brawlout’un ana menüsünde bunlar dışında bir de o anda oynanan maçları canlı izleme modu ve ESL gibi ödüllü e-spor turnuvalarına katılma duyuruları bulunuyor. Böylece oyunun yapılış amacının Smash’in son yıllardaki rekabetçi alanda yükselişinden yararlanarak tamamen e-spor odaklı bir hizmet vermek olduğunu görüyoruz. Açıkçası ben bu işi hiç sevmedim. Oyunun bu kadar az içerikle, sırf Nintendo dışı platformlarda Smash’in ekmeğini yiyerek bir şeyler başarması bence çok zor.

Sonuç olarak, bir Nintendo konsolunuz yoksa ve Smash’ten birkaç seviye düşük bir Smash klonu oynamak, arkadaşlarınızla kısa süreliğine de olsa eğlenmek istiyorsanız veya cidden bu oyunu beğenip de e-spor liglerinde kapışmak istiyorsanız, uzunca bir süredir Early Access‘ten çıkamamış bu oyunu alıp deneyebilirsiniz.

Önceki İçerikYerli yapım Conarium konsollara geliyor
Sonraki İçerikUncharted Kayıp Miras inceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz