Bloxitivity İnceleme

 

Geliştirici 55 Revolver
Yayımcı Degica
Platform PC
Çıkış Tarihi 21 Ocak 2016
Tür Bulmaca
Mod Tek Oyunculu

 

Oyun çıkalı olmuş neredeyse iki hafta, biz incelemeyi yeni yayına koyuyoruz sayın okuyucu. Aslında oyunun inceleme kopyası oyun çıkmadan çok önce gelmişti ama oyundaki bir hata (kameranın kendi kendine sağa dönmesi), oyunu oynamama engel olduğu için ve daha bugün (3 Şubat 2016) düzelttikleri için inceleme fırsatını yeni bulabildim.

Neyseki şu an kamera yerinde duruyor. Gelin “Bilmece, bildirmece; tanrım neler yaratıyorsun” tarzındaki oyunumuza birlikte yakından bakalım. (Bakamadı.)

Kutu kutu pense

Oyunumuzu adından anlaşılabileceği üzere kutularla ilgili. Denizin ortasındaki bir platformun üzerinde her renkteki kutunun belli bir yeri var ve siz bu karışık durumda bulunan kutuları yerine koymaya çalışıyorsunuz. Bu işlemleri ise sol fare tıkı ile ileri, sağ fare tıkı ile de geri çekerek yapıyorsunuz. Bölümler ilerledikçe bulmacalar karmaşıklaşıyor ve işinizi zorlaştıracak bazı mekanizmalar oyuna ekleniyor. Denize düşerseniz eğer başarısız oluyorsunuz.

Oyun bu kadar. Bir de isterseniz kendi bölümlerinizi oluşturabiliyorsunuz.

bloxitivity-inceleme-yazici

Elmamı yerse

Oyun bağımsız bir yapım. Bundan dolayı incelemelerde bazı başlıkları AAA yapımlar gibi “keskin” eleştirmek tabii ki doğru değil. Ancak Bloxitivity bu konuda eşeğin kulağına su kaçırır cinsten.

İlk başta bahsettiğim hatayı tamamen konunun dışında tutuyorum. Oyun ilk olarak kasıyor arkadaşlar. 284 MB olan bir oyun, en kötü görsel ayarlarda bile kasıyor. (Witcher 3’ü yüksek ayarlarda oynayabildiğim bir bilgisayarım var öyle söyleyeyim…) Düşük kare/saniye oranını geçtik. Oyunda bariz bir gecikme var. Yürüme tuşunu bırakıyorsunuz, karakteriniz birkaç saniye sonra duruyor falan.

Sorunlar performans ile kalsa iyi. Bir şekilde idare etmeye çalışırdık. Ancak kutuların içinden geçer gibi oluyorsunuz, iç kısımları görünüyor. O ileriki bölümlerde çıkan mekanizmalar birbirine giriyor, ne oldukları bile anlaşılmıyor. Bir zıplama efekti var ki sormayın, evlere şenlik. Müzikler deseniz sırf konmak için konulmuş, atmosfere hiç uymayan “teknomsu” anlam veremediğim bir tarzda…

bloxitivity-inceleme-yazici2

Arkadaşım 55 Revolver

Hayır istiyorum ki her şeye rağmen oyun şu konuda iyi diyebileyim. Hatta iyiyi geçtim, ortalama düzeyde olsun. Fikir Sokoban, oynanış desen oynayamıyorsun, hikaye zaten yok, görseller basit. Geriye oyunun sizi tutabilmesi için tek şey eğlence kalıyor ama doğru düzgün oynayamadığınızdan o da uzaklarda. Hadi bir şekilde tüm performans sorunlarına katlandınız ve bulmacaları çözmeye başladınız. 25 normal, 10 tane ekstra bölüm olmak üzere 35 gibi çok az bir sayıda bölüm var. Maalesef nereden tutsam elimde kalıyor.

Arkasını dönse ve koşarak uzaklaşsa

Bu oyun bedava çıkmalıydı. Bu haliyle 2-3 lira bile olsa kurtarmaz. Çünkü oyun, stüdyonun “bir bakalım bizden ne çıkar” tarzında, kendilerini denemek için yaptıkları bir “demo” gibi duruyor. Performans sorunları olmasaydı belki cüzi bir rakam ile satılabilirdi. Ancak 20 lira fiyatıyla yabancıların deyimiyle “no way“.

GENEL BAKIŞ
Oynanış
5
Görseller
5
Ses
5
Eğlence Faktörü
5
Fiyat
3
Önceki İçerikFinal Fantasy XV, PC’ye de gelebilir
Sonraki İçerikCS’de biz teröristiz dedi, dayağı yedi
Makine ve otomotiv mühendisi, aynı zamanda yılların oyuncusu. Arada kamyonculuk yaptığı iddia edilmektedir.
bloxitivity-incelemeSokoban'ın kemikleri sızlıyor...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz