Grand Theft Auto Online’dan Beklentiler

Biliyorsunuz, geçtiğimiz sene Rockstar Games’in gözbebeği Xbox 360 ve PS3 platformlarına çıkış yapan ve milyonlarca satış yapan, hatta bu sene içinde yine çıkış yapması beklenen Grand Theft Auto V’in Online kısmı pek de iç açıcı değil. Oyun içinde ne kadar görev olsa da o görevler birbirinin aynısı veya kopyası. Geriye kalan oyun modları da bir yere kadar götürünce, millete sataşmak içinizden geliyor. Onların eğlencesini bozmak ne kadar eğlenceli olsa da, yapacak pek bir şey kalmıyor geriye.

Peki Grand Theft Auto Online’da olması gereken ancak olmayan şeyler neler? Her günellemede kaplamaları hariç birbirinin aynısı kıyafet, kasası değişen ancak yine birbirinin aynısı olan araç ve her birinin sadece manzarası değişik olan evler yerine aslında gelmesi gereken özellikler ve tutulmayan sözler neler? Bir yakından bakalım.

Daha Fazla Telefon

Neden sadece iFruit kullanabiliyoruz? Tamam iFruit kötü değil ancak Bagger gibi firmaların telefonunu da kullanabilsek, hatta renklerini değiştirebilsek daha iyi olabilirdi.

Para Paylaşımı

Paramızı arkadaşımızla paylaşamamak çok üzücü bir durum. Arakadaşımızın 1.000$ eksiği olduğunda ve sizde 2 milyon$ olduğunda ona verememek ne kadar acı bir durum.

North Yankton ve Ludendorff Haritaları

Kullanıcı modları ve belirli bug’larla erişilebileceğine, online’da ve single’da erişilebilir olması gerek. Zaten Los Santos’u yeteri kadar sıkıcı yaptıkları için değişik yerlerde gezmek iç açıcı olabilir. Grand Theft Auto Online’da sadece küçük bir şehirde gezmek aşırı can sıkıcı. Üstelik bu haritaların DLC olacağı dedikoduları da var.

Borsa Kısmı

Single’da eş zamanlı olarak borsayı kullanabiliyoruz. Neden Online’da kullanamıyoruz?! Borsayla oynamak paranızı tehlikeye atmak veya ikiye katlamak çok iyi olurdu. Online’da girmeye çalıştığımızda, şu anda hizmet dışı olduğunu görsek de, umarım yakında hizmete girer.

Gerçek Kıyafetler

Birbirinin aynısı olacağına daha stil kıyafetler eklenebilir herhalde. Zor olmayacağını sanıyorum. Atkılar güzeldi mesela. Onun gibi birkaç özelliği ekleyemeyecek kadar aciz değiller herhalde. Giyim stilleri kısıtlı olduğundan bütün karakterler birbirine benziyor.

Arkadaşlarla Vakit Geçirmek, Gece Kulüpleri ve Kumarhaneler

Ne kadar uğraşsalar da, Grand Theft Auto Online’de arkadaş grubunuzla yeteri kadar eğlenebileceğiniz aktiviteler yok. Beraber içki içmeye, yemek yemeye ihtiyacımız var. Komedi kulüplerinin açılması, gece kulüplerinin dolup taşması lazım. Hatta komedi gösterileri de geri gelmeli. Kumarhanelerin neden oyunda olmadığını düşünmekteyim ayrıca! Kumarhanelerde paranızı ikiye katlamak, gece kulüplerinde yaptıklarınıza göre saygınlık kazanmak pek de kötü sayılmaz.

Daha Fazla Animasyon

Evet şöyle iki üç banka oturabilsek. Şöyle dans edebilsek, şezlonglara yatabilsek, ne yani çok mu şey istiyoruz? Bu tür animasyonlara sadece oyunun dosyalarıyla oynayıp erişebilmek çok ama çok can sıkıcı. Hatta her karakterin aynı hareketlere sahip olması bundan daha sıkıcı. Karakter tiplerine göre 5-6 farklı animasyon seti dizseler olmuyor muydu yani?

Yeni Araçlar

Hayır birbirinin aynısı, kasası değişik arabalardan bahsetmiyorum. Ciddi ciddi jet ve helikopter gibi araçların çoğalması şart. Kendi askeri jetimizin olması lazım! Neden her seferinde askeri üsten kaçırmaya çalışıyoruz ki? Go-kart gibi çeşitli yeni araçlara da ihtiyacımız var. Go-kart pisti yapılabilecek 2-3 yer var ayrıca. Kullanabilmek hoş olurdu.

Askeri Eşyalar

Askeri jetten bashetmişken; askeri kıyafetlere de ihtiyacımız var. Kamuflaj kaplamalarından çok daha özel askeri kıyafetler birçok kullanıcının istek listesinde. Üstelik askeri sınıf çelik yelek ve mayınlar da hoş olurdu.

Daha Fazla Mülk

Malikane gibi değişik evlerin gelmesi şart. Her güncellemede birbirinin aynısı evleri görmekten sıkıldık artık. Kendi havuzunun olduğu bir malikaneyi kim istemez?! Ayrıca evlerinin içini geliştirmek, değiştirmek isteyen çeşitli kullanıcıları da mutlu ederlerdi.

Fiziksel Özellikler

Her birinin aynısı kullanıcılar görmek sıktı artık. Şişman, kaslı veya cılız türlerin açılması şart. Tamam biz geliştirmesek de, seçebilme imkanı sunsalardı bari. Şöyle kas çalışmak güzel olurdu. Fiziksel özellikleri geliştireceğine karakter istatistiklerindeki karakter gücünü artırabilirdi.

Avcılık ve Hayvanlar

Koskoca bir harita verdiler, ona lafımız yok. Ancak neden oralarda yapılacak bir şey yok? Cidden herhangi bir görevden sonra o taraflarda doğduğumda şehre gitmek için online’dan single’a sonra tekrar online’a geri dönüyorum. Evet evcil hayvanımızın olması lazım bir de. Chop’u kontol edebildiğimiz gibi birkaç hayvanın da Online’a giriş yapması şart.

İnternette Gezinmek

Lifeinvader gibi siteleri daha aktif kullanabilsek, durum güncellemeleri gibi mesela? O kadar önemli olmasa da güzel bir eklenti olurdu. Üstelik bilgisayarlara da daha farklı bir arayüz gelmeli. Telefondaki arayüzü paylaşması çok can sıkıcı.

Müzikler

Daha fazla müziğe ihtiyacı lazım oyunun. Çok sıkıcı müzikler ve radyo kanalları var. Oyunun radyo kanallarından çok yanında açtığım kendi müziklerimi dinlemekteyim. Eski oyunlarındaki müziklere bakılınca bu oyuna belli bir eksi.

Soygunlar

Grand Theft Auto V’in teması soygun ancak Grand Theft Auto Online’da sadece bakkal soymakla yetiniyoruz. Neden şöyle belirli aralıklarla girilebilecek güzel soygun görevleri yok da, maskeler var? Bakkal soyuyoruz resmen. Planlanabilir, elle ve gözle tutulacak soygunları hala beklemekteyiz.

 

Bakalım ilerleyen zamanda Rockstar GTA Online’ı hangi yönde, nasıl geliştirecek?

 

Önceki İçerikGamescom 2014 ödülleri sahiplerini buldu
Sonraki İçerikBattlefield: Hardline’ın Betası Ne Zaman?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz