The Witcher 3 Uzak Doğu’da sorunlu çıktı

The Witcher 3 Kore’de dil sorunları ile birlikte çıkış yaptı.

The Witcher 3 çıkışıyla beraber birçok dil desteğini de beraberinde getiriyor. Örneğin, Kore dili de bunlardan biri. Ancak dil sorunlarından dolayı Güney Kore‘deki birçok kişi bu duruma kızgın.

Kore‘de yaşanan dil sorununa gelecek olursak, bugün (19 Mayıs) The Witcher 3’ün çıkışıyla beraber oyun Güney Kore’de de piyasaya sürüldü. Güney Koreli oyuncular, oyunun kendi ülkelerindeki dil desteğiyle çıkış yapacağı beklentisiyle The Witcher 3’ü satın aldılar. Oyunun konsol sürümünde herhangi bir dil sorunu yaşanmazken, PC üzerinde herhangi bir dil desteği yer almıyor. Bu da Güney Kore’de PC platformu için çok fazla satış yapan bir oyun için büyük bir sorun yaratıyor.

Daha sonra Kore’deki yayımcı Bandai Namco, bir açıklama yaparak, “Oyunun geliştirme aşamasında Kore dilinin oyuna entegrasyonunda gecikme olduğu doğrudur” dedi. Ancak bu açıklamanın oyunun çıkışından önce yapılmaması, olayları biraz daha büyüttü.

Bu yaşananların ardından, Bandai Namco özür dileyerek dil desteğinin PC platformu için dahil olmadığını söyledi. Oyunun PC sürümüne Kore dili desteği ise 21 Mayıs’ta yayımlanacak olan yeni bir yama ile eklenecek.

GoG.com ise oyunun satış sayfasını güncelleyerek, Kore’de ve Japonya’da dil desteğinin ertelendiğini belirtti. Steam sayfasında ise hala Kore ve Japonya’da dil desteğinin olduğu gözükmekte.

Önceki İçerikYouTube Nisan 2015 En Çok İzlenen Oyunlar Listesi Belli Oldu
Sonraki İçerikBağımsız Oyun Geliştiriciler Ankara’da Sahneye Çıkıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz