The Last of Us Remastered’ın PS4 Pro’daki performansı PS4’ten daha kötü!

Şaka değil, gerçek!

PlayStation 4 Pro‘nun piyasaya sürülmesinden önce Sony, PS4 Pro için optimize edilecek oyunlara ait bir liste yayımlamıştı. Yani listedeki oyunların iki farklı versiyonu olacaktı: Birincisi orijinal PS4 sürümleri, ikincisi ise PS4 Pro için optimize edilen sürümleri.

Peki, PS4 Pro ile oyunların performansında artış yaşandı mı?

PlayStation 4 Pro için optimize edilen oyunlardan biri de Skyrim: Special Edition idi. Skyrim için yukarıdaki sorunun cevabı ‘hayır’ oldu çünkü PS4 Pro beklenilen performans artışını bu oyunda gösteremedi. The Last of Us Remastered‘a gelindiğinde ise yanıt değişmedi ve oyunun PS4 Pro versiyonu, PS4’teki orijinal sürümüne oranla daha kötü performans sağladı.

The Last of Us Remastered’ın PS4 Pro’da 60 FPS değerinde ve 1080p çözünürlükte çalışması bekleniyordu. Ancak gerçek şu ki, Digital Foundry‘nin yaptığı testte, oyunun PS4 Pro sürümünün, orijinal PS4 versiyonundan daha düşük FPS değerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Oyunun bazı mekanlarında, PS4 Pro’da 50 FPS’e kadar düşmeler yaşanıyor. Bazı sahnelerde ise büyük boyutlarda ani FPS düşmeleri görülüyor.

Bunun dışında PS4 Pro’da doku, gölgelendirme ve ışık kalitesi gibi şeyler de PS4’teki ana oyunla tamamen aynı. Yani grafiksel açından da herhangi bir gelişme yok. Ayrıca PS4 Pro’da oyunun 2160p veya 1800p olarak çalıştığı durumlarda herhangi bir kare hızı değişimi mevcut değil. Her iki durumda da aynı ve PS4 sürümünden daha kötü performans veriyor.

Buna benzer bir durum, Mass Effect Andromeda’da yaşanmış ve oyun hem PS4’te hem de yeni konsol PS4 Pro’da 30 FPS kilidine takılmıştı.

Digital Foundry’nin yayınladığı performans testi videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz:

 

Önceki İçerikWatch Dogs 2’nin ilk incelemeleri yayımlandı – tüm inceleme puanları
Sonraki İçerikSöylenti: Watch Dogs 2’nin içine gizlenen Ubisoft’un yeni oyunu doğrulandı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz