The Elder Scrolls Online’ın yapımcısı ZeniMax’de büyük ‘kan kaybı’ [GÜNCELLENDİ]

Yılbaşı öncesi ZeniMax, The Elder Scrolls Online'ın müşteri hizmetleri merkezini kapattı: 300 çalışanın işine son verildi.

GÜNCELLEME (21:52): Konuya ilişkin açıklama yapan Bethesda, yerel basında ortaya çıkan bu haberi yalanlayarak, Galway’de yer alan Müşteri Hizmetleri Merkezi’nin çalışmaya devam ettiğini, sadece Ağutos ayında 50 civarında çalışanın işten çıkarıldığını ve IDA ile olan çalışmalarının özveri ile sürdüğünü belirtti.

 

Normal haber metni:

ZeniMax‘de işler kötüye gitmeye devam ediyor. The Elder Scrolls Online‘da bir türlü istediği başarıya ulaşamayan firma, şimdi de oyunun müşteri hizmetleri merkezini kapatmak zorunda kaldı.

Yerel bir gazete ortaya çıkan habere göre, İrlanda‘da yer alan The Elder Scrolls Online’ın Müşteri Hizmetleri Merkezi, ZeniMax tarafından kapatıldı. Tam zamanlı ve sözleşmeli olarak çalışan toplamda 300 çalışanın işine son verildi. Sadece geriye kalan 5-6 kişinin Galway’deki Avrupa Müşteri Hizmetleri Merkezi’nde çalışmaya devam edeceği belirtildi.

ZeniMax cephesinden henüz resmi kanallara bir açıklama yapılmadı. Fakat yakın bir zamanda resmi duyurunun yapılması bekleniyor.

ZeniMax, 2011 yılında açmayı planladığı bu müşteri hizmetleri merkezi ile, Avrupa’da yer alan oyuncu kitlesine hizmet etmeyi hedefliyordu. Bu merkez, İrlanda’da yer alan ve ülkeye işletmeler çekmek için kurulmuş olan IDA isimli bir devlet kurumu tarafından da mali açından desteklenmişti.

The Elder Scrolls Online ise ZeniMax’in Hunt Valley, Maryland’daki ZeniMax Online stüdyosu tarafından geliştirilip yine aynı şirket tarafından yayınlanmıştı.

Geliştirilmesinin bitimden yaklaşık bir yıl sonra, Nisan 2014’de PC için piyasaya sürülen MMORPG oyun The Elder Scrolls Online, daha sonra aylık abonelik sisteminden, tek seferlik alım modeline indirilmişti. Oyunun konsol sürümü ise bu yılın Haziran ayında PlayStation 4 ve Xbox One için çıkış yapmıştı.

Önceki İçerikBandai Namco’dan 3 gün sonra yeni bir oyun duyurusu gelebilir
Sonraki İçerikBugüne Kadarki En Büyük Minecraft Güncellemesi Konsollar İçin Yayınlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz