Tearaway – Vita’nın Şaheseri

Bazı oyunlar vardır. Bitirdikten sonra arkanızı dönüp gider, bir daha da hatırlamazsınız. İşte Tearaway o oyunlardan değil.

 

Little Big Planet’in yaratıcısı Media Molecule‘ün geliştirdiği Tearaway şimdiye kadar oynadığım en iyi Playstation Vita oyunu. Hatta belki de şimdiye kadar (25- 30 senede oynadığım) en iyi oyunlardan birisi. Neden mi? Çünkü çok az oyunun başarabildiği “kendine haslığı” başarabilmiş bir yapım. Karton, kağıt ve gazete parçalarından oluşan bir dünyada, Iota veya Atoi isimli insansı bir mektubu yönlendiriyoruz. Kendisi zarftan oluşan kafasının içerisinde önemli bir mesaj taşıyor ve bu mesajı iletmesi gereken kişi de sizsiniz. Evet, yönlendirdiğimiz karakterin hedefi oyuncuya ulaşmak.

Üç boyutlu ortamlarda hoplayıp zıpladığımız bir platform oyunu gibi gözüken Tearaway’de PS Vita’nın bütün özellikleri çok yaratıcı şekillerde kullanılmış. Ekrana dokunarak kağıttan platformları açıp kapatmak, arka dokunmatik yüzeye parmaklarımızı bastırmak suretiyle ince kağıttan platformları delip yırtmak, aletimizi sağa sola çevirerek bölümlerdeki yer çekimini değiştirmek örnek verilebilir.

 

Bunlar dışında Vita’nın ön ve arka kameraları da gayet iş görüyor. Oyunda ulaşılması gereken yer güneş. Güneş de aslında sizsiniz. Ön kamerada yüzünüz güneşin yüzeyinde gözüküyor. Ayrıca oyunun çeşitli noktalarında arka kamera çalışıyor ve odanız da oyuna yansıyor. Oyundaki çevre etkileşimlerinde de çevrenizden fotoğraflar çekmeniz gerekiyor. Bunun dışında oyunda kağıtları çizip keserek çeşitli objeler oluşturmamız gerekiyor. Açıkçası etkileşim yönünden gelmiş geçmiş en başarılı oyunlardan birisi. Oyun boyunca çeşitli mekanları arkamızda bırakıyor, ufak yan görevler alıyor, birbirinden ilginç kağıt yaratıklarına yardım ediyor ve scrap adı verilen kötü kağıt yaratıklarıyla da dövüşüyoruz. Şirin grafikler ve yaratıcı oynanışın yanı sıra çok ilginç şekilde bağımlılık yaratan müziklerini de es geçmemek gerekiyor.

 

 

 

Önceki İçerikTwitch Tv Satıldı Mı?
Sonraki İçerikHalo 5’e Yeni Karakter

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz