SOUL SACRIFICE İNCELEME

Keiji Inafune ismi oyun dünyası için oldukça önemlidir. Mega Man’i yaratan, Resident Evil ekibinde yer alan Inafune bu kez de bir PS Vita oyunu, Soul Sacrifice ile karşımızda.

 

soul_sacrifice_inceleme_1

 

Et ve kemikten yapılmış bir hapishanedeyiz. İsimsiz kahramanımız kısa bir süre sonra kendisini ve bir çok insanı buraya hapseden büyücü Magusar tarafından idam edilecektir. Umutsuzca bekleyiş sırasın kahramanızım hücresinde bir kitap bulur ve bu kitap canlıdır. Adı Librom olan bu kitapta ise daha önceden ölmüş bir büyücünün yaşadıkları yer almaktadır. Kitapta hikayesi anlatılan büyücü Magusar’ın eski ortağıdır ve Librom bize Magusar nasıl yeneceğimizi öğretmek istemektedir. Çünkü kitabın her türlü anısını kahramanımız da yaşayabilmekte. Eski ittifaklar, düşmanlıklar  artık bizim de bir parçamız olacaktır.

 

soul_sacrifice_inceleme_2

 

Soul Sacrifice’ın en güzel yanlarından biri ise hikayenin sürükleyici anlatımı. Yeniden yaşadığım her anıyla birlikte söz konusu büyücünün ve Magusar kişiliklerinin gelişimini kayda alıyoruz ve neler yaşadıklarını hissettiriyorlar. Hikaye oldukça basit fakat sunumu sizi içine çekiyor.Soul Sacrifice aksiyon ile RPG’nin güzel bir birleşimi olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda kullandığımız büyüler çeşitli olmakla birlikte, oyunun istediğimiz anında karakterimize yeniden isim ve cinsiyet verebiliyoruz. Dış görünümü ise 12-13 şablon ile ayarlayıp renk verebiliyoruz.

 

soul_sacrifice_inceleme_3

 

Gelelim oyunda en beğendiğim özelliğe. Artık gittikçe yaygınlaşmakta olan oyun içi seçimler Soul Sacrifice‘ta da karşımıza çıkıyor fakat bu sefer yaptığımız seçimler bir nevi karakterimizin kişiliğini belirliyor. Bazı durumlarda Avalon müttefiklerinizi kaybetmenize sebep oluyor veya tam tersi yeni müttefikler kazanıyorsunuz. Ha kendinizi kötü hissederseniz ufak bir oyun içi para karşılığı olan Lacrima ile bu bozulmaları geri alabiliyorsunuz. Lacrima demişken Lacrima para olarak kullanılıyor fakat aslında okuduğumuz kitabın gözyaşları.

Soul Sacrifice Boss Savaşları

Boss savaşlarına bir de göz atalım. Oyunda 30’u aşkın baş düşman bulunmakta ve 50’den çok görev bulunmakta oyunda. Bazen aynı düşmanların daha gelişmiş halleriyle de karşılaşıyoruz. Her boss sonrası yeni güçlerle ödüllendiriliyoruz ve kapışma sırasında elde ettiğimiz puana göre bu ödüllerin güçleri güzelleşebiliyor. Oyun müzikleri de oldukça etkileyici ve sizi oyuna çeken türden. Özellike bölümler arası geçişlerdeki hikaye anlatımı arka fonu çok başarılı. Seslendirmeler de oldukça sağlam.

 

soul_sacrifice_inceleme_4

 

Özetle aksiyon-rpg istiyorsanız mutlaka denemenizi öneririm. Oyun 60+ saatlik oynanışa sahip, 4 kişilik co-op da mevcut. Oyunun serverları ise gayet iyi ve bölgeler arası oynayışta bile çok nadiren sorun yaşıyorsunuz.

Önceki İçerikLeft 4 Dead Survivors’ın İlk Fragmanı Yayınlandı
Sonraki İçerikDead Island:Epidemic Erken Erişimde!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz