Teamspeak Nedir? Ne işe yarar? Nasıl Kullanılır?

Teamspeak, internet üzerinden kaliteli ses iletişimi gerçekleştirmenizi sağlayan programdır. Konu online oyunlar olunca, takımınızla beraber koordine bir şekilde oyunu oynamanız size her zaman avantaj kazandırır. Durum böyle olunca takımınızla iletişim halinde olmanız size her zaman avantaj sağlar. Günümüzde bir çok çıkan bir çok online oyun, oyun içerisinden konuşmaya fırsat verse de, yardımcı programlar bu konuda her zaman bir adım önde olmaya devam edecek gibi gözükmekte.

Kaliteli ses iletişimi sağlayan bir çok program mevcut. Bunlardan en eskileri Ventrilo, Teamspeak ve Mumble’dır. Tabii bunların yanına birde Xfire’ı eklemek isterdik, fakat kısa bir süre önce kapandı.  Bu programlar arasında en çok tercih edileni ise Teamspeak’dir.  Dilerseniz şimdi, Teamspeak Nedir? Ne işe yarar? Nasıl Kullanılır? gibi akıllara takılan sorulara geçelim.

Teamspeak Nedir?

Teamspeak, internet üzerinden kaliteli ses iletişimi gerçekleştirmenizi sağlayan programdır. Programın aslı üretim sebebi konferans görüşmelerini internet ortamı üzerinden kaliteli bir şekilde gerçekleştirilebilmek olsa da, günümüzde  online oyun oyuncuların en çok tercih ettiği program haline gelmiştir. Ücretsiz olarak indirebildiğiniz Teamspeak sayesinde takımınızla her zaman iletişimde kalabilirsiniz. Her ne kadar kullanımı ücretsiz olsa da, sunucu gerektirdiğinden aylık veya yıllık periyotlarla, takım sayınıza göre uygun fiyatlara sunucular alabilirsiniz. Son zamanlarda bir çok Teamspeak’e alternatif program çıksa da, maalesef istenilen performansı bu program kadar sağlayamadıklarından her zaman bir numara olmaya devam edecek gibi gözüküyor.

Teamspeak Nasıl Kullanılır?

Kullanabilmeniz için öncelikle resmi sitesi üzerinden client’ını indirmeniz gereklidir. Tabii herhangi bir sunucunuz yoksa önce takım arkadaşlarınız kendiniz için ücretsiz bir sunucuda oda isteyebilir veya direkt olarak kendinize uygun fiyatlara bir sunucu kiralayabilirsiniz.

Programı indirmek için; https://www.teamspeak.com/downloads

İşlerim sisteminize uygun Teamspeak Client’ını indirdikten sonra

  • Programı indirin
  • Programı yükleyin ve açın
  • Program menüsünden “Connections” seçeneğine tıklayın.
  • Açılan pencerede “Connet” seçeneğine tıklayın.
  • Bu kısımda “Server Address” yazan yere, bağlanacağınız sunucuya ait adresinizi veya ip adresini yazın. “Nickname” kısmına kullanmak istediğiniz ismi yazın. Eğer bağlanacağınız sunucunun bir şifresi varsa “Server Password” kısımından şifreyi yazıp, “Connect” seçeneğine tıklayın.
  • Artık takımınızla iletişim halinde olabilirsiniz.

 

 

Önceki İçerikFinal Fantasy XV’in Çıkış Tarihi Belli Oldu
Sonraki İçerikMonster Notebook’un Yeni Oyun Bilgisayarı Modelleri gamescom 2016’da Görücüye Çıkıyor
The Final Boss @baslattusu, Oyunu ve teknolojiyi seven ve bunu işi haline getiren bir kardeşiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz