Sony başkanı şirketin E3 2017 konferansını yorumladı

Shuhei Yoshida bu yılki E3'te çıkış tarihi açıklamamalarının nedenini söyledi.

Sony | E3 2017

Sony, bu yılki E3 konferansını daha öncekilerden farklı bir yaklaşımla gerçekleştirdi. Sahneye hiçbir geliştirici çıkmadı ve gösteri sadece 1 saat kadar sürdü. Aynı zamanda oyunların çıkış tarihleri de açıklanmadı.

Şirketin dünya genelindeki stüdyolarının başkanı Shuhei Yoshida, yeni yaklaşımlarından dolayı bu E3’teki konferansın daha rahatlatıcı olduğunu söyledi. 90 dakika veya üstünde bir sunumla tüm oyunlarını göstermek yerine Sony, yaklaşan oyunları için oynanış görüntüleri ve fragmanlar gösterip birkaç duyuruda bulundu.

GameSpot‘ın düzenlediği Kinda Funny programına konuk olan Yoshida, Greg Miller’ın sorularını yanıtladı.

“Fark ettiyseniz, birçok oyunumuzu bu yılki konferansta göstermeye çalıştık çünkü sunumun bir saat kadar sürmesini istedik. Herhangi bir teknik aksaklık da yaşamadık. Gerçek bir prova yapamadık. Konferans gününden sadece bir gün önce prova yapma fırsatımız vardı.”

Sony stüdyoları başkanı konferansın sorunsuz geçtiğini düşünürken, birçok kişi ise “garip olduğu” yorumunda bulundu.

Sony’nin E3 2017’deki konferansında ilginç olan bir diğer kısım oyunların çıkış tarihleriydi. Sony, bu yılki konferansta oyunların çıkış tarihlerini açıklamak yerine, çıkış dönemlerini veya periyotlarını söylemekle yetindi.

Katıldığı programda bu konuya da değinen Yoshida, bunun kasti bir hareket olduğunu ve bu kararın Sony’deki yöneticilerle yapılan uzun bir toplantının ardından alındığını ifade etti.

“Çünkü geçmişte birçok oyun için çıkış tarihi açıkladık ve daha sonra bu tarihleri erteleyerek özür dilemek zorunda kaldık. Bir araya geldik ve bu durumu konuştuk. Çünkü PS4 oyunları çok büyük ve tecrübeli ekipler bile oyunun geliştirme, pazarlama ve reklam süreçlerinde yanlış hesaplamalar yapabiliyorlar. Bu nedenle, bundan sonra oyunların çıkış tarihlerine oldukça ama oldukça yakın olana kadar çıkış tarihlerini açıklamama kararı aldık. Bu karar, pazarlama ve satış ekiplerimizi zor duruma soksa da bunu anladılar ve desteklediler. Artık çıkış tarihleri yerine sadece ilkbahar, sonbahar gibi mevsim adlarını belirtiyoruz. İşte bu nedenle E3’te herhangi bir çıkış tarihini açıklamadık.”

Sony’nin, bu yılki “sıradışı” E3 konferansından sonra seneye tekrardan o eski sunumlarına dönmesi bekleniyor. Ancak Yoshida’nın bu yılki E3’ü zafer olarak yorumlamasından dolayı pek de umutlanmamak gerekir.

Önceki İçerikCombat Arms Baştan Aşağı Yenileniyor
Sonraki İçerikAtari yeni bir oyun konsolu geliştiriyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz