Shroud of the Avatar

Efsane geri dönüyor!

Richard Garriott, nam-ı diğer Lord British yepyeni bir fantezi RPG ile kökenlerine geri dönüş yapıyor!

Ultima markasının efsanevi yaratıcısı Richard Garriott, kendisini dünya Ünlüler Salonu’na taşıyan oyun türüne Shroud of the Avatar oyunuyla geri dönüyor. Richard’ın yeni vizyonunu ve klasik FRP oyunlarının yeniden elden geçirilişini temsil eden oyunda odak hepimizin beklediği gibi seviye üstüne seviye kasmak değil, oyuncuların seçimleri ve oyun dünyasının keşfi olacak.

1980’lerde Richard Garriott’ın yarattığı Ultima serisiyle başlayan macerası tek kişilik üçlemelerle piştikten sonra RPG dünyasında devrim yaratan Ultima Online ile zirve yapmıştı. Lord British sayesinde rol yapma oyunları basit zindan maceralarından çıkıp kendinizi kaptırıp gittiğiniz engin dünyalara yelken açmıştı. İlk defa, yaşadığımız dünyanın ve onun sakinlerinin kaderini düşünüp yaptığımız hareketlerin olası sonuçlarını gözden geçirir olmuştuk.

Ondan sonraki dönemlerde çıkan RPG’lerin de çoğu “rol yapma” kisvesi altında seviye kasmaya dönüşünce oyuncuların oyun sırasında verdikleri kararları umursama oranı da giderek azaldı. Ses ve grafik konusundaki ilerlemeler inanılmaz seviyelerdeyken gözümüzün önünde canlanan dünya eskilere nazaran daha çok “yaşamıyordu”. Kendimizi o dünyaya ait hissedemez olmuştuk.

Shroud of the Avatar ile Richard ve ekibi klasik FRP kavramını yeniden keşfetmeye çalışacaklar. Günümüz teknolojisinin nimetlerinden faydalanarak Ultima serisini muhteşem yapan lezzeti yakalamaya çalışacaklar. Oyuna dahil olan oyuncular yaşadıkları dünyanın hikayesiyle kendi hayat hikayelerinin nakış gibi örülmüş olduğunu keşfedecekler. İsteyen oyuncu bir maceraperestin yolundan giderken isteyenler kendini keşif ve icatlara adaya bilecek.

Uzun lafın kısası oyuncular kendi kaderlerine kendi karar verecek, lakin devran döndüğünde de vermiş oldukları kararlardan mesul olacaklar.

Shroud of the Avatar’ın genel özelliklerini kısaca sıralamak gerekirse:

  • -Tamamen interaktif bir dünya
  • -Alt metinde yatan derin bir hikaye
  • -Oyunla ilgili fiziksel objeler (kumaş haritalar, el kitapları vs.)
  • -Çoklu oyunculu/tekil oyunculu oyun yapısı (herkes istediği gibi oynasın)
  • -Sınıfsız karakter sistemi
  • -Oyunculara evlerinin sahibi olma imkanı (rant savaşlarını şimdiden hayal edebiliyorum)
  • -Köy, kasaba veya şehirde yaşama ve ticaret yapma imkanı (kimisinde güvenlik yüksek, hareket azken şehirlerde imkanlar artarken suç oranı yükseliyor)
  • -Oyuncuyu sıkmayacak bir Zanaat (Crafting) sistemi
  • -Anlamlı bir PVP sistemi
  • -Senaryo temelli karşılaşmalar
  • -PC, Mac ve Linux desteği.

Kaynak: FRP

Önceki İçerikSaints Row IV Duyuruldu!
Sonraki İçerikGeoW: Judgment’in İlk İnceleme Puanları Geldi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz