Punch Club, 330 bin adet sattı; 1.6 milyon kez korsan olarak indirildi

2016'nın başarılı çıkış yakalayan bağımsız yapım oyunlarından Punch Club'ın satış rakamları açıklandı ancak oyun daha çok korsan olarak oynandı.

2016’nın başarılı çıkış yakalayan bağımsız yapım oyunlarından Punch Club‘ın satış rakamları açıklandı ancak oyun daha çok korsan olarak oynandı.

Bu yılın başlarında (8 Ocak) piyasaya sürülen bağımsız yapım Punch Club, Lazy Bear Games tarafından geliştirilmiş, tinyBuild tarafından ise yayınlanmıştı.

PC’de Windows, Mac ve Linux; mobilde ise Andorid ve iOS tabanlı işletim sistemleri için çıkış yapan Punch Club’ın satış rakamları oyunun yayıncısı tinyBuild tarafından paylaşıldı. Yayımlanan verilere göre Punch Club, aşağı yukarı 330 bin adet sattı. Fakat işin üzücü tarafı bu oyun korsan olarak dünya genelinde 1 milyon 600 bin kere indirildi.

Steam üzerinden satışa sunulan oyunun PC’de 1 milyon 137 bin kez, mobil platformlarda ise 514 bin kez korsan olarak elde edildiği belirtildi.

Geliştirici ve yayıncı firma ayrıca, “yerelleştirme yapmanın oyunun satışı üzerindeki etkisini” göstererek, oyuna Portekizce dil desteğinin eklenmesinin ardından Brezilya’daki aktivasyon sayısında artış sağladığını ancak satışların sabit kaldığını bildirdi.

Toplam korsan indirmelerin arasında ilk sırada ise 11 bin 627 ile Brezilya yer aldı. Onu sırasıyla Rusya ve Çin takip etti. Bunda ise o ülkelerdeki vergiler nedeniyle oyunların yüksek fiyatlarla satılması etkili oldu.

Yayıncı firmadan Alex Nichiporchik‘in blog yazısında paylaşılan veriler dışında, “Korsanlarla mücadele etmek oldukça zor. DRM kullanarak korsan oyuncuları engellemeye çalışabilirdik ancak bu durumda da ücretli olarak oyunu alan kişiler olumsuz etkilenecekti. Korsanların etkisini inkar etmekse imkansız.” ifadeleri yer aldı.

Oyunu ücretli olarak satın alan ülkelerin başında ise Almanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa geliyor.

Önceki İçerikDoom tanıtımında gösterilen 6 multiplayer modu
Sonraki İçerikThe Binding of Isaac yapımcıları yeni projesiyle karşımızda

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz