Popmundo [tanıtım]

Okuyucularımızdan Levent Hancı ve Cavlan Tatbul’dan gelen Popmundo tanıtım yazısını sizlerle paylaşıyoruz. Eğer siz de herhangi bir oyun için bir makale, dosya konusu veya tanıtım yazısı yazıp sitemizde yayımlanmasını istiyorsanız [email protected] adresinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Selamlar sanal alem müzisyenleri.

J. Farnsworth, B. Mackenzie ve B. Samuels’in geliştirip yayımladığı Popmundo, internet aracılığıyla dünyanın dört bir yanından kullanıcıların oynayabileceği çevrimiçi bir rol yapma oyunu. Oyun, 2004 yılında internet kullanıcılarının beğenisine sunuldu ve başta ismi “Popomundo” idi. Daha sonra Popomundo ismi bazı ülkelerde yanlış anlaşılmalara yol açtığı için, İspanyolca’da ”popüler dünya” anlamına gelen “Popmundo” olarak değiştirildi. Oyunun işleyişi aslında çok kolay, siz bilgisayar başında değilken bile hayat devam ediyor. Bu dünyada; birçok öge, önemli günler vs. içinde yaşadığımız gerçek dünyadan etkilenilerek oluşturuluyor. Tabi bunlar dışında geliştiricilerin, bu dünya için oluşturdukları senaryolar da var. Buna örnek olarak, Ölüler Günü’nü verebiliriz. Bu özel günde zombi vurup içinizdeki avcılık yeteneğini keşfetmeniz için bir fırsat yakalamış oluyorsunuz.

Bu dünyada oyuncunun kendisine temel ve basit bir amaç belirlemesi kolay değil. Çünkü, iki farklı oyuncunun kişisel tercih ve konumlarına göre ‘yaşam tarzları’ bir diğerinden oldukça farklı olabiliyor. Kimi oyuncular Popmundo’da aktif müzisyenlik yolunda yoğunlaşıp efsane ve başarılı bir grubun lideri veya sanatçısı olmak için uğraşabilicekken, bir başka kullanıcı ise, doktor, polis, zombi avcısı, CEO, itfaiyeci gibi birçok meslekte de başarılı olabilir. Bundan daha fazlasını isteyen kullanıcılar içinse bu seçim büyük bir ihtimalle müzisyenlikten yana olacaktır. Müzik endüstrisinde tanınan bir isim olmak için bir müzik grubu kurarak veya üst sıralarda yer alan bir gruba katılarak efsane bir müzisyen olma yolunda ilerleyebilirsiniz.

Popmundo dünyası aslında bilinmezliklerle dolu desem yeridir. “Nasıl oynanır?” diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Popmundo metin bazlı bir oyun. Grafikleri ve sesi olan geleneksel bir bilgisayar oyunu değil. Oyun hiçbir zaman bir bilgisayara karşı oynanmaz, etkileşimde bulunduğunuz veya konuştuğunuz her kullanıcı sizin gibi dünyanın bir noktasından oyunu oynayan gerçek bir kişi. Popmundo dünyasında tabi ki Türk şehirleri de mevcut. Türkiye’yi İstanbul, Ankara , İzmir ve Antalya şehirleri temsil ediyor. Türk şehirlerinden biri olan Ankara’nın şehir sayfasında ise sazlı, Türk bayrak manzaralı bir fotoğraf yer alıyor. Gerçek hayatta yapamadığınız her şeyi Popmundo sayesinde yapabiliyorsunuz. Sadece oyunda yer alan, haftalık yayımlanan “It’s Pop” isimli dergide oyundaki kullanıcılar tarafından oluşturulan makaleler, karikatürler ve röportajlar yayımlanmakta. It’s Pop dergisi 29 dilde yayımlanıyor ve makale sayısı 100.000’i aşmış durumda. It’s Pop haftalık olarak Perşembe günleri yayımlanıyor, örneğin bir Popmundo oyuncusu istediği zaman oyuna girip etrafı kontrol ederek, kullanıcıların dergide yazdığı makaleleri ve röportajları okuyup, yaptıkları karikatürlere bakarak güzel vakit geçirebilir. Diğer kullanıcıların sizin hakkınızda ne düşündüğünü öğrenmek, bulunduğunuz şehirdeki haftalık gelişmeleri takip etmek gibi oyun için önemli sayılacak işleri gözden kaçırmamak için ideal.

Oyunda ne kadar zaman harcadığınız tamamiyle size bağlı olan bir durum. Oyuna çok fazla zaman ayıramayacaksınız sakın üzülmeyin. Karakteriniz kendisi ile her dakika ilgilenilmedi diye oturup ağlamaz. Oyunda olan bitenleri haftada birkaç defa kısa aralıklarla kontrol etmeniz kariyerinizi geliştirmenize yetecektir. Diğer yandan, oyunla daha sık ilgilenen başka bir oyuncunun da anlık gelişmelerden haberdar olacağı için, haftada bir defa oyun ile ilgilenen başka bir oyuncuya göre bir adım daha önde olacağı da kaçınılmaz bir gerçek. Bu tercih tamamıyla gerçek hayattaki yaşam tarzınıza kalmış bir şey.

Popmundo ile ilgili daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önceki İçerikSleeping Dogs Türkçe Yaması Çıktı!
Sonraki İçerikShadow of Mordor Game of the Year Edition duyuruldu!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz