PlayStation 4’ün Japonya fiyatı düşüyor

Bu fiyat indirimi, dünya genelinde bir fiyat değişikliğinin habercisi olabilir mi?

Sony, PlayStation 4′ün fiyatında ilk kez resmi olarak indirime gidiyor. Japonya‘nın başkenti Tokyo‘da düzenlenen oyun fuarında açıklama yapan Sony, sadece Japonya’da geçerli olmak üzere PlayStation 4 konsolunun fiyatını bir miktar aşağıya çekiyor.

31 Ekim 2015 itibariyle geçerli olacak bu fiyat indiriminin yaklaşık olarak yüzde 12 oranında yapılacağı gelen bilgiler arasında. Buna göre, yeni satış fiyatı yaklaşık olarak 34,980 yen civarında olacak.

Eğer bu fiyat düşüşü, diğer bölgelerde de uygulanırsa, dolar üzerinden yapılan satışlardaki fiyat, yüzde 12’lik orana göre, 2013 yılındaki çıkış fiyatı olan 334 dolardan 292 dolara düşecek.

Ancak şimdilik bu fiyat değişiminin Avrupa veya Amerika’da uygulanması yönünde herhangi bir belirti bulunmuyor. Son satış raporlarındaki verilere göre, dünya genelindeki PlayStation 4 satışları Sony’nin beklentilerini aşmış durumda. Ancak bu verilerin içerisindeki en küçük pazar payına sahip ülke Japonya olarak gözüküyor. Bu fiyat değişiminin sadece Japonya’da yapılacak olmasının nedeni satışlarda artış sağlamak olabilir.

Önceki İçerikBloodborne’un satış rakamı 2 milyona ulaştı
Sonraki İçerikMetal Gear Online’ın çıkış tarihi ve tüm detayları belli oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz