Oyun Dünyasında Cehenneme Gitmenin 8 Yolu

Cehennem çoğumuzun merak ettiği, aklında bir görüntü oluşturmaya çalıştığı bir yerdir. Oyunların işlevlerinden birisi olan merakımızı dindirmek ve hayal gücümüzde yeni ufuklar açma işlevi de kimi oyunlarda bu konuda yardımcı oluyor bizlere. Başlat Tuşu olarak sizin için derlediğimiz Oyun Dünyasında Cehenneme Gitmenin 8 Yolu:

Nether
Nether

1-Çakmak Yardımıyla!

OYUN: Minecraft

Minecraft’ta birkaç blok ve bir çakmakla oyunda “Nether” olarak geçen cehenneme gitmek mümkün. Tek yapmanız gereken 10 blok obsidian ile ortası açık bir dikdörtgen oluşturmak ve üstüne bir çakmak çakmak

oyunlarda-cehenneme-gitmenin-8-yolu-dantes-inferno

2-Kiliseden

Oyun: Dante’s Inferno

Dante’s Inferno’da cehenneme hiç beklenmedik bir yerden, kiliseden gidiyoruz!  Sunağın üzerine bir haç vuruyoruz ve yer yarılıyor. Aşağıda bir yaratık ve binicisi bizi bekliyor, biniciyi indirip yaratığın üzerine çıkıyoruz ve yaratığın yardımıyla cehennemin kapılarını açıyoruz… TA-DA! Cehennemdeyiz.

Ekip Ruh Çağırma Tahtasıyla
Ekip Ruh Çağırma Tahtasıyla

3-Ruh Çağırma Tahtasıyla

Oyun: Saints Row: Gat Out of Hell

Saints Row: Gat Out of Hell’de, meşhur Saints Row tayfası, Kinzie’nin doğum günü için toplanmıştır. Tayfadan birisinin ortama bir ruh çağırma tahtası getirmesiyle her şey değişir. Tahtaya ana karakterimizin evlenip evlenmeyeceği soruluyor. Tahtanın evet cevabının üstüne bu kişinin adı soruluyor. Tahtanın verdiği cevap “Jezebel” oluyor ve karakterimiz tahtanın açtığı bir portal ile cehenneme sürükleniyor. Gülmeye başlayan tahtaya ateş eden Johnny Gat kendisinin de gitmek istediğini söylüyor ve böylece Johnny Gat’ı oynayarak ana karakterimizi kurtarmak için cehenneme giriyoruz.

oyunlarda-cehenneme-gitmenin-8-yolu-god-of-war-3

4-Kendini Yerçekimine Bırakarak

Oyun: God of War 3

Cehenneme dair yaygın inanışlardan birisi cehennemin “aşağıda” olduğudur. Yeryüzündeki tanrıları yenmiş ve yeraltındakilere gözünü dikmiş olan Kratos da bunu biliyor ve işi yer çekimine bırakıyor.

oyunlarda-cehenneme-gitmenin-8-yolu-construction-bob-escapes-from-hell

5-Sonsuz Bir Çukurdan Atlayarak

Oyun: Construction Bob Escapes From Hell

Oyunda bir televizyon şovu sunan Construction Bob’ı oynuyoruz. Televizyon şovu için canlı yayında Bounceville adlı kasabanın yakınlarındaki sonsuz çukuru araştırma kararı alıyor ve çukurun içine atlıyor. Uzun bir düşüşten sonra Bob kendini şeytanın karşısında buluyor. Nerede olduğunu soran Bob’a, şeytanın karşılığı “Cehennemdesin ve ben sunucunuz Satan!” şeklinde karşılık veriyor.

oyunlarda-cehenneme-gitmenin-8-yolu-doom

6-Mars’da Açılan Bir Portal İle

Oyun: Doom

Çoğumuzun çocukluğunda yer almış bir oyun olan Doom. Çocukken oyunun cehennemde geçtiğini bilmiyordunuz değil mi? Karakterimiz Union Aerospace Corporation isimli ışınlanma ile ilgili deneyler yapan bir firmanın, Mars gezegenindeki üssünde bir güvenlik görevlisi. Deneyin ana konusu Mars’ın iki uydusu arasında bir portal açmak. İşler bir şekilde yanlış gidiyor ve portallar cehenneme açılıyor. Kontrol etmesi için bir ekiple Phobos uydusuna gönderilen karakterimiz nöbet için geride bırakılıyor. Ekibin tamamının öldüğünü öğrendikten sonra içeri dalıyor ve böylece cehennemde geçen oyunumuz başlıyor!

oyunlarda-cehenneme-gitmenin-8-yolu-grim-fandango
Cehenneme Giden Tren

7-Trenle!

Oyun: Grim Fandango

Karakterimiz Manny, Ölüm Departmanı’ndaki bir seyahat acentesinde ruhlara seyahat paketleri satmakla görevli birisidir. Bir takım olaylar sonrasında Ölüler Diyarı’ndaki suçları incelemek ve yok etmek için 4 senelik bir göreve atanır. Tabii görev yerine yani cehenneme trenle 4 dakikalık bir yolculuk ile varır. Tren demişken:

Ruh Treni
Ruh Treni

8-Yine Trenle!

Oyun: Sam & Max: What’s New, Beelzebub

Önceki oyundan aradıkları bir suçlu olan Bosco’nun ölümü bile bu çılgın dedektifleri ya da kendi deyimleriyle “Bağımsız Polisleri” durdurmuyor. Bosco’nun ruhunu ararken Styx nehrine yani şaşırtıcı bir şekilde yaşadıkları caddenin hemen altındaki cehennemin girişine geliyorlar. Azrail rolünü üstlenen Harry Moleman adında bir adamla tanışıyorlar ve “Ruh Treni” için bilet istiyorlar. Böylece karakterlerimiz dünyadan 3 durak ilerideki cehenneme gidiyorlar.

 

Oyun Dünyasında Cehenneme Gitmenin 8 Yolu

Önceki İçerikXbox Live Gold Temmuz 2015 Oyunları Belli Oldu!
Sonraki İçerikSony ve Gittigidiyor İşbirliği ile Özel PS4 Sürümü!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz