Overwatch şimdiden bir milyar dolarlık oyun oldu

1 YILDA 1 MİLYAR DOLAR!!!

Overwatch | Blizzard Entertainment

Blizzard‘ın çok oyunculu FPS oyunu Overwatch, çıkışının ilk yılında 1 milyar dolardan fazla gelir sağladı.

Activision Blizzard tarafından açıklanan şirketin 2017’nin ilk çeyreğine ait mali kazanç raporuna göre, bu gelir oyunun satışlarından ve oyun içindeki loot box gibi eşya satışlarından geliyor. Ayrıca Blizzard geçen hafta Overwatch’un kayıtlı oyuncu sayısının 30 milyona ulaştığını açıklamıştı. Yapım “şirket tarihinin en hızlı büyüyen oyunu” olmaya devam ediyor.

Activision Blizzard’ın milyar dolarlık sekizinci oyunu olan Overwatch dışında şirketin diğer büyük gelir sağlayan oyunları ise  Call of Duty, Guitar Hero ve World of Warcraft gibi yapımlar. Overwatch ise bunu gerçekleştiren en hızlı oyun oldu zira, çıkışını 2016 Mayısının sonlarına doğru yapmıştı ve bir yıl dolmadan 1 milyar dolarlık bir kazanç sağladı. Bu durum, Blizzard’ın en iyi çeyrek dönemini geçirmesini sağlarken, firmanın tüm oyunlarındaki toplam aylık aktif oyuncu sayısını yüzde 58 oranında artırarak 41 milyona ulaştırdı.

Öte yandan, Blizzard’ın düzenlediği Overwatch League adlı e-Spor turnuvasının bu yıl sonlarına doğru başlamasının planladığı, düzenlenen mali konferans sırasında stüdyonun başındaki isim Mike Morhaime tarafından açıklandı.

Önceki İçerikSony’nin E3 2017 konferans tarihi belli oldu
Sonraki İçerikPrey’in ilk incelemeleri yayımlanmaya başladı; işte ilk notlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz