NVIDIA yeni Turing devini duyurdu: TITAN RTX

NVIDIA, yapay zekâ araştırmaları, veri bilimi ve yaratıcı uygulamalarda inanılmaz bir performans için tasarladığı dünyanın en güçlü masaüstü GPU’su Nvidia TITAN RTX’i duyurdu. NVIDIA Turing mimarisiyle güçlendirilmiş TITAN, dünyada güce en ihtiyaç duyan kullanıcılara, 130 Teraflop’luk Derin Öğrenme ve 11 GigaRays’lik ışın izleme performansı sunuyor.

Çeşitli hesaplamalar gerektiren uygulamalar için tasarlanan TITAN RTX, yapay zekâ, gerçek zamanlı ışın izlemeli grafikler, yeni nesil sanal gerçeklik ve yüksek performanslı bilgisayarların rakipsiz bir birleşimini sunuyor.

  • 576 çok hassas Turing Tensor Çekirdek, 130 Teraflops derin öğrenme performansı
  • Saniyede 11 GigaRay gerçek zamanlı ışın izleme performansı sunan 72 Turing RT çekirdeği
  • Daha büyük modelleri ve veri kümelerini sığdırmak için, 24GB GDDR6 RAM ile, önceki nesil TITAN GPU’lardan 2 kat daha fazla hafızaya sahip, 672GB/s bant genişliğine sahip yüksek hızlı bellek.
  • Bellek ölçeklemesi ve hesaplamalar için iki TITAN RTX GPU’yu eşleştirebilen 100 GB/sn NVIDIA NVLink®
  • Gerçek zamanlı 8K video düzenleme için inanılmaz performans ve bellek bant genişliği.
  • En son jenerasyon VR kulaklıklarının gerektirdiği performans ve bağlantı için VirtualLink ™ bağlantı noktası.

Yapay zeka araştırmacıları ve derim öğrenme geliştirici için geliştilen ürün, bilgisayarları süper bilgisayarlara dönüştürdüğü söyleniyor. TITAN RTX, FP32, FP16, INT8 ve INT4’ten gelen Turing Tensor çekirdekleri daha hızlı eğitim ve sinir ağlarının çıkarımını sağlıyor.

Veri bilimcileri için mükemmel

Veri bilimcileri için güçlü bir araç olan TITAN RTX, NVIDIA RAPIDS ™ ile veri analizini hızlandırıyor. RAPIDS açık kaynak kütüphaneleri, makine öğrenimini hızlandırmak için dünyanın en popüler veri bilimi iş akışlarıyla kusursuz bir şekilde bütünleşiyor.

İçerik oluşturucuları en iyi çalışmalarını sergiliyor

TITAN RTX, gerçek zamanlı ışın izleme ve yapay zekanın gücünü uygulamalara taşıyarak verimliliğini artırıyor. Ayrıca gerçek zamanlı 8K video düzenleme için gerekli olan hesaplama beygir gücü ve bellek bant genişliği sunuyor.

KaynakBasın Bülteni
Önceki İçerikBlizzCon 2018 Diablo Immortal vakası
Sonraki İçerik2018’in En Çok Tercih Edilen Android Uygulamaları ve Oyunları
The Final Boss @baslattusu, Oyunu ve teknolojiyi seven ve bunu işi haline getiren bir kardeşiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz