Minecraft Oyun Modu Değiştirme

Minecraft oyun modu değiştirme, oyun zevkinize göre oyunu değiştirmenize olanak sağlar. Herkesin oyun oynanış şeklinin farklı olduğunu bilen Mojang ekibi, bu konuda oyunculara bazı seçenekler sunuyor. Minecraft içerisinde toplamda 3 farklı oyun modu bulunmaktadır. Bunlar bir çoğumuzun sürekli şekilde oynadığı survival (Hayatta Kalma), creative (yaratıcılık) ve hardcore(zorlayıcı) şeklindeki oyun modlarıdır. Sunucu üzerinden oyun modunu nasıl değiştirileceğine dair aşağıda ufak bilgiler yer almaktadır.

Minecraft Oyun Modu Değiştirme

/gamemode komutu ile oyun modu değiştirme
Yaratıcı (Creative) Moda Geçme Kodu; 0
Hayatta Kalma (Survival) Moda Geçme Kodu; 1
Zorlayıcı (Hard) Moda Geçme Kodu; 2

/gamemode Komutu kullanımı
/gamemode [oyuncu_ismi] [oyun_modu]

/defaultgamemode = Oyunun default olarak modunu belirlemek için ise bu kodu kullanabilirsiniz.

Oyun içerisinde kodların kullanımı

Minecraft içerisinde yukarıdaki kodları kullanabilmek için sunucu panelinde kullanıcı adınıza yetki atamalısınız. Bu yetkiyi nasıl vereceğinizi merak ediyorsanız, Minecraft Hileleri konumuza göz atabilirsiniz. Bunun yanında diğer yönetici kodlarını öğrenmek için Minecraft Admin Komutları konumuza göz atabilirsiniz.

Önceki İçerikMinecraft Terk Edilmiş Maden Rehberi
Sonraki İçerikNeverwinter Xbox One’da 1.6 Milyon Oyuncuya Ulaştı!
Başlat Tuşu 2013 yılında kurulmuş, oyun, teknoloji ve alt kültür konularına dair haber, inceleme ve makale yayınlayan bir sitedir. Site dahilinde Türk oyuncularına özel içerikler, en yeni ve özgün oyun haberleri ve makaleleri bulabilirsiniz. Türkiye oyun kültürü standartlarını yeniden belirleyip, siz değerli okuyucularımıza her zaman en kaliteli ve en güncel içeriği sunmayı kendimize hedef edindik. Bu hedef doğrultusunda yayınlanan her bir içerik özenle hazırlanıp, sizlere sunuluyor.

2 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz