Legends of Tomorrow 1.Sezon 13.Bölüm – Leviathan Değerlendirme

Sıkı bir Doctor Who hayranı olmam ve zamanda yolculuğu konu alan tüm yapımları sevmemden ötürü, Legends of Tomorrow’u ilk bölümünden bu yana aralıksız olarak takip etmekteyim.

Diziyi bilmeyenler için kısaca bilgi vermek gerekirse, 2166 yılında Vandal Savage isminde ölümsüz kötü bir karakter dünyayı 3. Dünya Savaşına sürükler, bu savaşta zaman lordu Rip Hunter’ın karısı ve çocuğu öldürülür. Rip Hunter bu durumun önüne geçip zamanın çizgisini degiştirmek için elit bir kahraman takımı kurar. Dizinin konusu kısaca bu şekilde. Tüm sezon boyunca çeşitli zaman aralıklarında Vandal Savage’ı öldürmeye çalıştılar, bir kaç kez başarır gibi oldular. Burada kısa bir not düşmek istiyorum Rip Hunter’ı canlandıran kişi Doctor Who serisinde Rory Williams olarak tanıdığımız Arthur Darvill canlandırmakta.

Bu bölümde zamanda yolculuk yaparak  Vandal Savage’ın peşinden durmadan farklı noktalara gitmektense bu bölümde direkt olarak kesin konumu bildikleri 2166 yılına  Vandal Savage’ı durdurmak için gidiyorlar. Kendra’nın bilekliğini buluyor. Bu bilekliği silah olarak nasıl kullanacaklarını bulup Vandal Savage’ı öldürmek için harekete geçiyorlar. Bölüm kısaca bu şekilde.

Vandal Savage’ın en yakın subayının kolundaki bilekliği ele geçirmek için ekip harekete geçiyor, kadın subayın takımdaki herkesin ismini bilmesinden dolayı Leonard Snart, kadın subayı kaçırıyor. Olaylar buradan sonra daha da şekillenmeye başlıyor. Dizi başında Vandal Savage’ın en yakın subayı olarak tanıdığımız kişi, Vandal Savage’ın kızı olduğu gerçeğiyle karşılaşıyoruz. Fakat babasının olayları tamamen kendisine yanlış aktardığı gerçeği, Snart tarafından anlatılıp ikna edilince taraf değiştiriyor.

Legends-of-Tomorrow-Vandal-Savage
Vandal Savage ve Kızı

Kızı kaçırılan Vandal Savage, kızını kurtarmak için dev bir robotu, ekibin üzerine gönderiyor, Atom zırhının çalışma mantığını tersine çevirerek büyüyor ve robotu yok ediyor.

Vandal Savage’ın kızının taraf değiştirmesi sonucu, saklandığı kaleye rahatlıkla sızan ekip, tiranı durdurmak için planı devreye sokuyor.

Sezon boyunca kafamı kurcalayıp duran soru bu bölümde cevaplandı. Dizinin çizgi roman serisinde konunun tam olarak nasıl işlendiği konusunda henüz okuyamadığım için bir bilgim bulunmamakta. Tabii bilen okumuş olanlar varsa konu hakkında bilgilendirirse sevinirim. Şimdi Hawkgirl ve Hawkman’in reenkarnasyon özelliklerinin olduğu biliyoruz. Hawkman’in yaşam formlarından biri öldüğü zaman neden Kendra sezon boyunca herhangi bir arama girişiminde bulunmadı? veya Hawkman geri dönmeyecek mi? gibi sorular sürekli olarak aklımdaydı. Tabii bu süreçte Hawkgirl kaderine karşı çıkmak istediğinden dolayı, Atom’la yakınlaştı. Hatta geçmişte mahsur kaldıklarında bu ilişki baya bir ilerledi. Sanırsam karakter olarak birazda kaderine karşı çıkmaya çalıştığından böyle bir izlenim sürdürüyordu. Fakat laneti gereği Hawkman’den başkasıyla beraber olması imkansız. Bunu ben demiyorum Hawkgirl, kendisiyle karşılaştığı zaman kendisine bu bilgiyi vermişti.

Legends-of-Tomorrow-isyancilar
Legends of Tomorrow isyancıların lideri

Aslına bakarsanız Carter Hall’in bir süredir geri döneceğinin sinyalleri verilmekteydi. Bu bölümde karşımıza çıktığında şaşırmadım desem yalan söylemiş olurum. Fakat Kendra, tam Vandal Savage’ı öldürüp tüm dünyayı kurtarma şansını yakalamışken,  Vandal Savage’ın Carter’ı ilk bulduğunda bir şey hatırlamadığını fark edip zihnini kilitlediğinden ve bu kilidi sadece kendisinin çözebileceğini söylediğinden dolayı öldürmekten vazgeçmesi gerçekten can sıkıcı bir durumdu.

Kendra, aşırı duygusal bir karakter, bu sebepten dolayıda bana sorarsanız ölmeye mahkum. Abi şöyle bir durum olabilir mi? Eski mısırdan bu yana sürekli olarak bu adam sizi öldürüyor. Sizi öldürdüğünde sizden çıkan yaşan enerjisi sayesinde ölümsüzlüğüne güç katıyor. Senin eline bu döngüye son verme ve tüm dünyayı kurtarma fırsatı çıkıyor. Sen tutup Carter’ın zihninin kilidini kaldırması için bu adamı hayatta bırakıyorsun. O kadar bilim adamı var, Savage’ın dediğine mi inanıyorsun? Hadi diyelim doğru söylüyor. Zaman makinesi var, git Carter’ı bulduğu tarihe ondan önce Carter’ı al… Olmaz neden diziyi uzatmaları gerek.

 

 

GENEL BAKIŞ
Bölüm Notu
Önceki İçerikYeni CoD oyunu sonunda açıklandı: Call of Duty 4: Modern Warfare Remaster geliyor!
Sonraki İçerikUncharted 4’te şu ana kadarki en büyük PlayStation easter egg’i bulundu!
The Final Boss @baslattusu, Oyunu ve teknolojiyi seven ve bunu işi haline getiren bir kardeşiniz.
legends-of-tomorrow-1-sezon-13-bolum-leviathanEğer sonunda Vandal Savage ölseydi, muhteşem bir sezon finaliyle karşı karşıya kalacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz