League of Legends ve Dota 2 Oyun Sektörünün En Hızlı Gelişenleri Oldu

EEDAR firmasının yaptığı araştırmalara göre Kuzey Amerika başta olmak üzere dünya çapında en çok oynanan iki oyun LoL ve DOTA 2 sektörün en hızlı gelişen oyunları unvanını aldı.

Çok oyunculu arena savaşları kategorisinde incelenen oyunlar 2015 yılında hasılatının %23 artmasıyla rekor kırdı. 501 milyon dolarlık bir hasılata ulaşan iki popüler MOBA oyununun bu kadar hızlı gelişiminde uluslararası turnuvalar önemli rol oynuyor. Örnek olarak 2012 yılında DOTA 2 International Championship’e birkaç dakika içinde 17.000 koltuk satılmış. Çekişmeli mücadele kavramının insanlar için heyecan verici bir kavram olmasına bağlı olarak popüler MOBA oyunlarının daha da arttırdığı E-Spor ilgisi aylar geçtikçe daha da büyüyor. Her yaştan insanın severek ve heyecanla izlediği hatta takım tutarak fanatikleştiği E-Spor’un ileride futbol ve basketbol gibi geleneksel sporların seyirci kitlesini geçmesi bekleniyor.

LoL ve DOTA 2’nin yanında yeni popüler MOBA, Heroes of the Storm’a da rağbet az değil gibi görülüyor. Bakalım ilerleyen zamanlarda E-Spor’u nerelerde göreceğiz…

Önceki İçerikGran Turismo 6 yeni güncelleme geliyor
Sonraki İçerikDying Light’tan 1 Nisan Sürprizi!
Başlat Tuşu 2013 yılında kurulmuş, oyun, teknoloji ve alt kültür konularına dair haber, inceleme ve makale yayınlayan bir sitedir. Site dahilinde Türk oyuncularına özel içerikler, en yeni ve özgün oyun haberleri ve makaleleri bulabilirsiniz. Türkiye oyun kültürü standartlarını yeniden belirleyip, siz değerli okuyucularımıza her zaman en kaliteli ve en güncel içeriği sunmayı kendimize hedef edindik. Bu hedef doğrultusunda yayınlanan her bir içerik özenle hazırlanıp, sizlere sunuluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz